top of page

Blauw hogedrukgebied bezorgd Drs. Vijfje V2 slecht weer.

Blauw hogedrukgebied bezorgd Drs. Vijfje V2 slecht weer.

Drs. Vijfje Vr2 - Nieuw Roden Vr1 1-8

Door veel blessureleed konden we net met 7 speelsters aan de wedstrijd beginnen. Waarvan Martine Kooiker ook nog een voetblessure van de donderdag training had overgehouden. Aan het aspirine/ibo cocktailtje moest ze zelf nog wat adrenaline toevoegen om toch te kunnen spelen.

Veel druk werd er door ons gezet en dat resulteerde al snel in een 0-1 voorsprong. Al knuffelend met de bal en de keepster rolden ze met zijn allen over de doellijn. Vervolgens blijkt dat Martine Kooikers verdovende Cocktail een goede uitwerking heeft. Met een backloop balletje passeert ze haar directe tegenstander om vervolgens hard en zuiver de 0-2 op haar naam te zetten. Iets later breekt ze weer door op aangeven van Linda Visser en zonder aarzelen puntert ze de bal onhoudbaar langs de goede kant van de paal. 0-3.

Joukje van der Meer maakt een paar geweldige reddingen en ziet dan ook nog kans om in een flitsende spelhervatting de al sprintende Martine Kooiker de lange bal te gooien. Recht op de keeper af met aan het eind toch nog een slepende zijwaartse beweging omzeilt ze de keeper en schrijft een zuivere hattrick op haar naam. 0-4.

Dan krijgen we een tegendoelpunt om de oren. Drs. Vijfje stond ineens in overtal voor ons doel. Begreep er niets van dat dit ons kon overkomen omdat daar de wedstrijd niet voor was. Bleek al snel dat Miedema nog geblesseerd voor in het veld lag met heftige pijn aan haar scheenbeen. De scheenbeschermers waren niet afdoende geweest. Balend is Mariel Miedema naar de bank gesleept. De ruststand 1-4

De tweede helft was er een fase dat het even onrustig werd. Vaker hadden we knullig balverlies en de concentratie was even weg. Maar na tien minuten pakte Sarah Rijzinga de draad weer op. 1-5 als resultaat. Haar drive om altijd te willen scoren pakte dit keer weer goed uit. Door veel beweging zette ze zich vrij voor het doel. 1-6. En haar jacht naar ook een zuivere hattrick te maken werd gruwelijk verstoord door onze circus artiest Linda Visser. Bij haar weergaloze sleepacties zette ze bij de eerste paal vriend en vijand op het verkeerde been en prikte de bal tussen keepster en paal 1-7.

Voor Sarah Rijzinga was dit niet te verkroppen en moest nu alsnog 3 keer in de tweede helft achtereen scoren of genoegen nemen met een normale hattrick. Dit laatste deed ze met glans. 1-8 als eind stand.

Onopvallend goed was Mariska Nieborg, de vorige wedstrijden werden door haar gemist door ziekte. Nu laat ze door goede inspeelballen met bijbehorende loopacties het hele team beter in positie lopen.

Speelsters: Linda Visser, Anita Nieuwenhuis, Joukje van der Meer, Sarah Rijzinga, Martine Kooiker, Mariel Miedema, Mariska Nieborg.

Volgende wedstrijd: 6 maart, 20.30 uur thuis tegen Drachtster Boys Vr2.

foto's Jannes Veenstra


4 views

Recent Posts

See All
bottom of page