top of page

Nieuw Roden Combi team maakt einde aan bekerdroom van Fit Boys.

Facebook - Untitled

De kracht van Combi voetbal. Nieuw Roden Combi team maakt einde aan bekerdroom van Fit Boys. Met heel veel zaalvoetbal deze winter periode, vond iedereen het ook weer eens tijd worden om op het groene gras te gaan spelen. Tijd voor een oefenwedstrijd hebben we door ons drukke programma niet meer gehad. De eerste wedstrijd was dan ook gelijk een Beker wedstrijd en wel tegen de Dames van Fit Boys. In de zaal zijn we de Fit Boys al meerdere keren tegengekomen. En dat waren allemaal leuke en ook gezellige ontmoetingen. In de zaal waren wij meerdere keren de bovenliggende party, niet geheel onlogisch omdat zaalvoetbal onze specialiteit is ) Op het veld was Fit Boys van plan om ons de les te gaan lezen op hun specialiteit het veld. Bij Fit Boys zijn ze heel actief bezig met dames voetbal en staan dan ook op kampioenskoers in hun competitie. Goede promotie en ook zeer actief in het werven van dames en meiden. Als je in de regio van Beilen woont zou ik zeer zeker voor deze club kiezen. Niet overal zijn ze zo actief met dames of waar het bestuur “gemeend” Dames minded is. Een goede affiche voor werving kan naar mijn mening ook heel kort en krachtig. Namelijk; BOER ZOEKT VROUW… Oftewel, Boer zoekt voetbalvrouwen. Boer is bij Fit Boys synoniem aan damesvoetbal. Boer staat op doel, Boer ontvangt je in de luxe bestuurskamer, Boer staat met verkeerde oog dicht te vlaggen, een kleine Boer staat langs de lijn afluisteren wat de tactiek van de tegen stander gaat worden, Boer is leider, Boer is bestuurslid, etc. Bij aanvang van de wedstrijd wordt er 1 minuut stilte gehouden dit i.v.m. het overlijden van een club vrijwilliger Henk Maat. De aftrap was genomen en we waren heel nieuwsgierig hoe de wedstrijd zou gaan verlopen. Nog nooit had ik de Fit Boys selectie op het veld zien spelen. Rustig dachten we te kunnen zitten om de wedstrijd te aanschouwen. Hier ontbrak het dan wonderwel aan een bank! Waarschijnlijk spelen ze zelf zonder wissels? Maar dat bleek ook niet waar want bij hun stonden er 5 op een rij. Lastig is ook dat de kleding/jasjes/tassen van de dames nergens anders konden liggen op het erg natte gras veld. Een vuilnis bak bood nog enige oplossing. Het lied; sta op als je voor Fit Boys bent verwachte ik elk moment uit de luidsprekers. Ik denk dit is een goede Boer grap. Maar nee.. erger nog. Zie in de verte stoelen aan komen lopen, dichter bij gekomen ontdek ik de altijd vriendelijke zusjes Zantinge met 2 stapels stoelen. Heel vriendelijk lopen ze dan ook door en voorzien zichzelf van zetels.. De toon is gezet. Onze meiden gewaarschuwd om vooral nr. 10 niet haar gang te laten gaan. Melany de Vries moest koste wat het kost ontregeld worden en niet aanspeelbaar zijn. Hier werd gelijk na 5 minuten onze verdediging al op aangepast. De snelheid van de Vries mocht niet dodelijk zijn. Rommelig begonnen we aan de wedstrijd. Spannend welke kant het op zou gaan bleef het spel bij ons onrustig en daardoor leden wij teveel balverlies. Dit duurde een kwartier. Ook na het eerste doelpunt van Martine Kooiker. Pas na het 2é doelpunt kwam er meer controle. Annouk Dost breide de voorsprong uit. 0-3. De ruststand werd 0-4 en we gingen spelen al beter. In de rust waren er banken om te zitten. De thee stond klaar en nog voordat de bespreking klaar was, stoorde de scheidsrechter ons met de mededeling dat we weer gaan beginnen. Deze bank werd ons gegund voor 10minuten.. een korte pauze. Iedereen en ik konden net ons zegje doen. Ons laatste vrouwtje Larissa Nijland had teveel respect/ontzag voor haar directe tegenstander. Ze zei dit in andere woorden, maar de boodschap was duidelijk. Larissa hebben we nog net even bij kunnen praten. Tweede helft wordt Melany de Vries goed aangespeeld en ging onhoudbaar op weg naar onze keeper. Een schot en een “polletje” brachten de stand op 1-4. Zou de wedstrijd gaan kantelen? Daar kreeg het de mogelijkheid niet voor. In een flitsende aanval met als eindpunt Martine Kooiker stond het binnen 2 minuten alweer 1-5. Er stond nu een solide verdediging muur, Amber van der Donk is een stille kracht die je niet op foutjes kunt betrappen. Larissa Nijland had alle schroom van haar afgegooid en gaf geen enkele kans meer weg. Beiden zijn ze nog maar net 29 jaar oud en voetballen dan toch volwassen) Onze inleen speelster van Nieuw Roden Vr1 , Anne Blomsma voelde zich op elke positie als een vis in het water en speelde een puike party. Anita Nieuwenhuis combineert nog eens met Martine Kooiker en ze moet in duel met de uitstekende keepende Martina Boer. Door een kluts gaat ze met bal over de liggende Martina Boer heen en maakt haar derde doelpunt. 1-6 Alma Bolhuis wil altijd koste wat kost winnen en die drive blijft ook al zou je met 20-0 voorstaan. Een tijd rek spelletje irriteerde de tegen stander en dat met een al “gespeelde wedstrijd” Alma denkt daar anders over en zorgt voor de eindstand 1-7. Wij zijn blij dat we naar de winterstop de draad weer oppakken en zoals verspeld wordt iedereen steeds beter door ons combi voetbal. Vandaag werd het eerste bewijs weer geleverd met de eerste veldoverwinning dit jaar. Wij wensen Fit Boys het aankomende kampioenschap toe en hopen dat we nog eens weer langs mogen komen. Zo wie Zo volgende winter laten we de gewonnen wissel schaal van het zaaltoernooi terug brengen door onze junior spelers. En moeten hun proberen om dit bezit weer met een jaar te kunnen verlengen. Volgende week spelen we uit tegen Helpman Vr2 Met daarna een Cocktail/eet/drink/zwem en slaap feest in onze spelers honk. Foto’s , Anna Reitsma.

Facebook - Untitled


2 views

Recent Posts

See All
bottom of page