top of page

Moeizame overwinning op SC Kootstertille


Nieuw Roden Combi - SC Kootstertille Vr1 3-1

Na de kwartfinale bekerwedstrijd te hebben gewonnen is het nu weer tijd voor de reguliere competitie. SC Kootstertille stond op het menu. De competitie gegevens en onze eerdere bekerwedstrijd tegen Kootstertille leerde ons behoedzaam te zijn. Ze hebben minder wedstrijden gespeeld en hebben van onze achtervolgers in de

ranglijst puntjes afgesnoept. Om onze koppositie te houden mogen wij absoluut geen punten verliezen. En om onze voorsprong in punten te vergroten, zou SC Kootstertille wel eens de

ideale bondgenoot kunnen worden in verdere verloop van de competitie.. Dus een menukaart met een pittig hoofdgerecht en kans op een heerlijk toetje de komende wedstrijden.

De tijd van de wedstrijd was drie kwartier vervroegd op verzoek van SC Kootstertille. Met Peter Wijbenga de leider en assistentscheidsrechter liggen er korte lijntjes om dit te regelen. De gezamelijke liefde voor

sportclub SC Heerenveen heeft hier aan bijgedragen). Het is dat ik de man in het "Heero"pak ken, maar anders zou je denken dat P(i)etertje daar loopt.) Ondanks dat de wedstrijd vervroegd is, weet Kim de Vries alsnog te laat te komen. De kleedkamers waren al opslot en door haar blik met diepbruine ogen ga ik overstag om haar

toch maar om te laten kleden. De kleedkamer geopend met de gedachte opsluiten en pas in de rust laten bevrijden door haar team genoten. Maar dit lukte niet, omdat de sloten op

kleedkamer 3 en 4 altijd haperen en je eerst een toverspreuk moet zeggen voordat je de sleutel uberhaupt kunt draaien.. Helaas het bleek ook nog de Mid-Mid te zijn..

Teake van Houten de Coach en trainer van de dames is relaxt en blijft dat ook tijdens de wedstrijd.(maak je weleens anders mee)) Hij heeft zijn zaakjes goed voor elkaar en maakt het ons niet makkelijk. Geholpen door ons slechte spel ontstaan door slechte bal controle en slecht positiespel. Dit verbeterde wel tijdens de westrijd, maar in de afwerking leek het meer op ballet dan op voetbal. Moet daarbij wel zeggen dat SC Kootstertille goed verdedigde en Johanna Faber onze rechtsbuiten Martine Kooiker dit keer wel moeilijker maakte als bij de beker wedstrijd het geval was.

Ook Kootstertille's voorstopster Melissa van de Wal was een behoorlijke obstakel om tot scoren te komen. Toch weet Martine Kooiker nog een doelpunt te maken, dit bleef ook de rust stand.

In de tweede helft moesten we beter spelen om de winst veilig te kunnen stellen. Maar het bleef rommelig in de afwerking . Kans op kans werd om zeep geholpen en hoofdzakelijk door

eigen toedoen. Telkens werden we ontmoedigd door de stugge en hard werkende verdediging uit Kootstertille. Doordat je gefixeerd bent op de haperende aanvallen. Vergeet je dat onze verdediging vooral in het laatste halfuur als een huis stond. en evenals de eerste helft geen kansen weg gaf. Raisa Hattu is de dirigent achterin en ze heeft veel steun gehad van ons 14 jarig talent Amber van der Donk. Zei speelden dan ook een puike partij. Ook Jolien Penning ontpopte zich

als betrouwbare verdedigster. Hier lag niet ons probleem. Voorin moest en zou die bal erin. Al moet je hem er ook met een vork "inprakken" maakt niet uit hoe. Annouk van der Donk begon met "prakken"en uiteindelijk deed Martine Kooiker dit dan ook maar . 3-0 voorsprong. Prima, beter leek het niet te worden vandaag.

Achterin moest vlak voor tijd nog een keer aan de noodrem worden getrokken en dit resulteerde tot een vrijetrap net op de hoek van de 16. Amerinske van Houten die van haar zus Baukje van Houten de aanvoerders rol had overgenomen, meende dan ook maar de vrije trap op te eisen. Ze deed dit geweldig en we waren kansloos. Een vrije trap krulde over de muur in de korte hoek. waarschijnlijk oefenen hun ook met Goalshot? (zie ons filmpje op onze site) Hierna was Teake van Houten onverbiddelijk en genoot nog even van het de "baas" zijn over zijn twee zusjes en riep dan ook Amerinske van Houten naar de bank om de van Houten clan

compleet te maken op de van houten bank.

3-1 uitslag is terecht, maar alle verdedigers binnen de lijnen verdienen de lof. En wordt SC Kootstertille onze bondgenoot? De kans acht ik groot:-) Maar eerst de return op woensdag 15 april nog een keer winnen. Hopen dat we dan compleet zijn. Want dat zal Kootstertille ook zijn op een doordeweekse dag?

Volgende week spelen we uit tegen Aduard 2000 Vr1 om 14.30 uur.


7 views

Recent Posts

See All
bottom of page