top of page

Oranje Nassau - Nieuw Roden Combi

Hoe sneller de vooruitgang- hoe meer tegenwind- hoe sterker of je wordt.

Oranje Nassau - Nieuw Roden Combi

Het gevoel dat dit een beladen wedstrijd zou worden is na onze wedstrijd tegen CSVH nog sterker geworden. Er is teveel gebeurd en onze dames voelden zich genaaid door meerdere Clubs en zeker door Oranje Nassau. Om het kampioenschap te behalen doe je door zelf je punten te verzamelen door te winnen.

Deze competitie is de meest chaotische die ik ooit meegemaakt heb. Er wordt bij scheer en inslag wedstrijden geannuleerd. Ook bij ons veel blessures door druk programma veld en zaal. Ook in de beker werden harde maar wel fantastische wedstrijden gespeeld. Door het uitvallen van spelers en het niet willen afzeggen van wedstrijden hebben we spelers die volgend seizoen naar ons komen eerder willen laten overschrijven om toch de wedstrijden te kunnen spelen. Een dag te laat voor overschrijving maakt dit niet mogelijk. Speelsters die al niet meer op het veld voetballen kon hiervoor geen uitzondering gemaakt bij de KNVB. Begrijpelijk dat er regels voor zijn maar het doel mist dan hier de middelen. Meerdere teams in onze competitie hebben hier last van en de eerste SC Kootstertille heeft zich dit weekend terug getrokken.. daarnaast proberen wij wel te blijven spelen. Maar de achterstand in wedstrijden is zo groot dat we nu elke week minimaal 3 wedstrijden moeten spelen. Ondanks dat wij 3x een speler van Dames 1 ons heeft geholpen is het helaas niet mogelijk om hun te helpen wat wel de bedoeling was. Nog meer wedstrijden per week spelen is onverantwoord.

Deze wedstrijd konden we beginnen met exact 11 spelers, was het niet dat Raisa Hattu morgens met een migraine wakker werd en absoluut niet kon spelen. Er waren geen dames beschikbaar van Dames 1 en we moesten met 10 starten. En dat tegen onze grootste concurrent waar wij eerder dit seizoen door eigen falen met 4-2 van verloren hebben.

In de kleedkamer voor de wedstrijd de situatie uitgelegd en de tactiek besproken. De aanwezige dames geloofden erin en waren super strijdlustig. De 5-3-1 opstelling moest dan ook voor de oplossing zorgen. Annouk van der Donk moest het doel verdedigen bij afwezigheid van Sanne van Steenwijk. Nog nooit in deze formatie gespeeld, maar hier zie je dan toch ook weer de voordelen van zaalvoetbal. Iedereen in de zaal moet ook kunnen verdedigen en dat komt vandaag goed van pas. De muur werd gebouwd met allen het mes dwarsindebek).

Gewenning was niet eens nodig om zo te kunnen voetballen, vanaf de eerste seconde stonden we als een huis. De eenzame spits Martine Kooiker begaf zich in de midden cirkel, wachtend op een bal die waarmee ze dan mee naar het doel mocht lopen. Ons middenveld kon worden overgeslagen als die er überhaupt al was. Vanaf de doeltrap of uittrap keeper werd ze op haar wenken bediend door Larissa Nijland en/of Annouk van der Donk. De controle over de bal en Martine’s actie daarna zorgde dat hoe het spel ook verliep er maar liefst 4 spelers van de tegenstander werden opgeofferd om Martine te stoppen en te bewaken. Het snel inschuiven van o.a. Anita, Alma en Claudia zorgden dat de druk gelijk gezet werd op hun verdediging. Kost mega veel kracht, maar dat had iedereen er voor over. Dit was het spel wat we wilden spelen. En resulteerde na 15 minuten in een 0-1 voorsprong! Martine Kooiker zette haar vrij voor een schot welke onhoudbaar in de kruising belande.

Na een half uur constateerde de scheidsrechter dat er een oranje speler door twee van ons werd gesandwichd. Discutabele beslissing en wel erg zwaar bestraft. Annouk van der Donk onze gelegenheid keepster had geen kans op de hard ingeschoten bal 1-1. Daarna viel niemand bij ons uit zijn rol en we bleven geconcentreerd spelen. Ook het snelle omschakelen en aansluiten werd gespeeld alsof we in de zaal speelden. Wel werd er door ons hands gemaakt in het strafschopgebied en Annouk moest nogmaals het doel verdedigen. Maar nu met succes!

Door ons in de counters te stoppen trokken de speelsters van Oranje Nassau regelmatig aan de noodrem. Sommige overtredingen verdienden minimaal geel. Was het niet dat de scheidsrechter helemaal geen kaarten op zak had. Wat hij zag als een mislukte sliding werd door mij geconstateerd als het opzettelijk van achteren onder uitschoppen van onze spits.

Daarna kregen we een vrije trap mee rechts vanaf de zijlijn. Larissa Nijland neemt de vrije trap en zoals de hele wedstrijd er al een bal transportlijn ligt tussen Larissa en Martine. Gaat Martine er al vanuit dat ze deze bal krijgt bij de eerste paal om de bal nu met het hoofd in de kruising te koppen. zoals gewild geschiede 1-2 de rust in.

Tijdens de “thee” Uitgelegd dat als we de voorsprong straks 10 minuten stand houden de tegenstander dan echt gefrustreerd wordt en onze kansen groter worden. Marieke Dijk speelster van ON vr1 werd ingezet om ON aan de overwinning te helpen. Wel werd er samen met de aanvoerder de lange bal op Martine iets vaker onderschept maar uiteindelijk leverde hun dit niets op. Totdat de bal scherp voor ons doel langsgaat en via de hand van de tegenstander het doel inrolt. Niemand was van mening dat deze bal goedgekeurd zou worden en zelfs Oranje Nassau twijfelden om te gaan juichen. Toch besloot de scheidsrechter de bal op de middenstip te leggen. 2-2 en tevens eindstand. Nog een keer “genaaid” door ON?. Ik weet het niet en het boeit me niet. Wij waren de betere en de slimste. En dit zeker met 10 meiden! Er is geen team dat meer gegroeid is dit jaar als de meisjes en dames van Nieuw Roden. Ook vandaag lieten ze dat zien.

Volgende wedstrijd as woensdag thuis tegen Drogeham Vr1 19.00u


14 views

Recent Posts

See All
bottom of page