top of page

KTP Puntloos van Zuidoost naar Noordoost

Zuidoost United - KTP Nieuw Roden 6-0

Amsterdam - Na vorige week een prima partij te hebben gespeeld tegen Pernis, kon KTP Nieuw Roden met goede moed afreizen naar Zuidoost United in Amsterdam. Het niet kunnen beschikken over een drietal spelers, gaf de kans aan twee junioren. Esmee de Vries (16) en Larissa Nijland (15) zorgden voor een gemiddelde leeftijd van 20 jaar bij KTP Nieuw Roden. Dit tegenover een gemiddelde leeftijd bij Zuidoost United van 28 jaar. Niet alleen de individuele kwaliteiten van de speelsters van Zuidoost United, maar hun ervaring bleek het verschil deze avond te maken.

KTP voerde minder goed haar taken uit als de week ervoor. Tot de 15e minuut in de eerste helft werd er nog goed stand gehouden. Dit ondanks de eerste snelle tegenstreffer in de 3e minuut van Michelle Playfair. In de 15e en 17e minuut was Latoya Mitchell onhoudbaar en zorgde voor een 3-0 ruststand.

In de tweede helft werden er door KTP meer risico’s genomen om een doelpunt te forceren. Echter de counters waren niet goed genoeg, ook niet in de overtal situaties. Met als gevolg dat bij balverlies, een fantastisch spelende Michelle Playfair, KTP de bal 3 keer uit het net liet rapen. De eindstand 6-0 was dan ook terecht. Gezien de andere uitslagen (1-12, 0-15, 2-0) in de competitie niet eens echt slecht.

Een zeer leerzame avond voor alle speelsters van KTP en er wordt uitgezien naar de revanche tegen Zuidoost United. Dit kan binnenkort al gerealiseerd worden, want op 30 oktober speelt KTP een tussenronde voor de nationale bekerstrijd tegen Zuidoost United. Volgende week is KTP vrij en de week daarop wordt er weer thuis gespeeld op 23 oktober. Dit is een combinatieavond met Leekster Eagles en met de gedachte aan de eerste thuiswedstrijd zal ook dit weer een leuke avond kunnen gaan worden!

Speelsters: Joukje van de Meer (K) Mariska Nieborg Martine Kooiker Linda Visser (A) Esmee de Vries Nancy Loth Larissa Nijland Mariska Bosma Jildau Huitema

Next game: KTP Nieuw Roden – Dansschool Biersteker/Plubos 23 oktober 2015, 21.30 uur Sportcentrum Leek


3 views

Recent Posts

See All
bottom of page