top of page

Film/verslag; KTP Nieuw Roden door naar de halve finale beker na winst op ZVV Den Haag

NIEUW-RODEN/Den Haag - Afgelopen vrijdagavond was het weer knallen geblazen in Leek tijdens de kwartfinale bekerwedstrijd tussen de zaalvoetbaldames van KTP Nieuw Roden en ZVV Den Haag. Om 21:15 uur werd de aftrap genomen in een goed gevuld Sportcentrum Leek. Het was eerst even goed aftasten hoe het spel werd gespeeld door de Hagenezen op de zaalvloer. Het bleek al snel een hele stugge ploeg te zijn waar Nieuw Roden door heen moest knokken. Nieuw Roden kwam wel aan kansen toe, maar werd niet altijd even zorgvuldig mee omgegaan. De vrouwen uit Den Haag kwamen maar af en toe voor het doel en dat werd dan ook meteen onderschept door goed te verdedigen van de blauw witten. Nadat Nieuw Roden een tandje hoger schakelde werd de ban gebroken door Linda Visser die met een inschuiver de 1-0 op het scorebord bracht. Niet veel later daarna maakte een goed voetballende Renee Huizinga een weergaloze goal door van een afstand de bal keihard in het doel van de keepster uit Den Haag te schieten en wat ook gelijk haar eerste goal in de zaal was. Daar ging een prachtige combinatie vooraf met een assist van Jildau Huitema. "Zo mooi zie je ze niet altijd", riep de zaalspeaker door zijn microfoon. Nieuw Roden ging met 2-0 voorsprong de rust in en leek er verder weinig aan de hand te zijn. De halve finale kwam na de rust steeds meer in het zicht naarmate de tijd weg tikte op het scorebord. Helaas ging Nieuw Roden steeds meer mee voetballen op het niveau van de tegenstander wat het spel niet echt ten goede kwam. Nieuw Roden kwam nog wel toe aan een paar spaarzame kansjes. Op het eind werd het nog even zweten voor de thuisploeg, want Den Haag kreeg nog twee keer een 10 meter vrije trap voor het doel van Nieuw Roden. Maar wederom was het de goed spelende keepster Anna Reitsma die deze avond niet te kloppen was. Ze gooide heel haar lichaam in de strijd om de bal uit het doel te halen. Alle lof ging ook van alle medespeelster naar haar toe. Daarna kreeg Nieuw Roden nog een aantal kansjes van Martine "Tienus" Kooiker en Nancy Loth. Mariska Nieborg schoot nog een keer tegen de paal. Nieuw Roden staat in de halve finale van de beker wat een geweldige prestatie is van het team van Wiebe Kooiker. Dat werd die avond ook muzikaal en dansend gevierd door de dames in de kantine. Tegen wie Nieuw Roden in de halve finale speelt is niet nog bekend, maar we houden u natuurlijk op de hoogte. Klik hieronder voor de video en fotoreportage: Alex vd Molen/Roel Lubbers


3 views

Recent Posts

See All
bottom of page