top of page

Nieuw Roden Vr1 heeft geen kind aan Groen-Geel uit Groningen.

Nieuw Roden – Zaterdagmiddag moest het het dames elftal uit Nieuw Roden haar kunstjes laten zien tegen Groen-Geel Vr2 uit Groningen. In het begin van de eerste helft waren er aan beide kanten een aantal kansjes en ging het aardig gelijk op, maar in de vijfde minuut was het toch Linda Visser die met met een prachtige kopbal de openingstreffer maakte voor Nieuw Roden. Toch lieten de dames uit Groningen niet hun koppen hangen, want ze kregen nog wel kansen op de gelijkmaker, maar keepster Sanne van Steenwijk wist het doel schoon te houden. Na een schot op het doel van Larissa Nijland in de 15e minuut werd de bal even van richting veranderd en rolde de bal het doel in van Groen-Geel. 2-0. Daarna was de ban wel gebroken, want er werd maar liefst nog vier maal gescoord in de eerste helft door onder andere Linda Visser, Annouk v.d. Dong, Stephanie de Witt en Amber Bandringa die na een schitterende voorzet van famke Linda Visser ook wist te scoren.

In de tweede helft kwamen Martine Kooiker en Renee Huizinga niet meer terug het veld in voor Nieuw Roden door blessures. Quelly “Q” Soumahu, die wegens haar studie een half jaar niet gespeeld had bij de blauwwitten, speelde alsof ze niet weg geweest was en kreeg zelfs ook nog wat kansjes. Helaas voor haar kwam ze niet tot scoren deze wedstrijd. Nieuw Roden was de tweede helft oppermachtig. De verdedigers Jolien Penning, Jildau “Bill” Huitema en Sharon v.d. Ploeg lieten de tegenstander niet meer voorbij komen, waardoor keepster Sanne de hele tweede helft niet meer in actie hoefde te komen. Nieuw Roden liet met goed combinatie voetbal de Groningers soms alle kanten van het veld zien en wilden het doelsaldo opkrikken. In de 48e minuut wist wederom Stephanie de Witt te scoren voor de ploeg uit de kop van Drenthe. Amber v.d. Donk wist daarna nog te scoren met een diagonaal schot op het doel waardoor ze de keepster kansloos liet. Linda Visser wist even later, na een prima assist van Stephanie de Witt, haar hattrick te maken en kwam de stand op 9-0. Even later was het diezelfde Stephanie de Witt die ook haar hattrick maakte en tevens de eindstand op 10-0 bracht. Wie van de twee de wedstrijdbal mee naar huis heeft genomen wilden ze niet vertellen. Het doel om kampioen te worden dit seizoen is hierdoor weer een stuk dichterbij gekomen.

Verslag : Alex van der Molen Foto's: Anne Takens


18 views

Recent Posts

See All
bottom of page