top of page

KTP > Play-Offs !

NIEUW RODEN/AMSTERDAM – KTP Nieuw Roden speelde afgelopen vrijdagavond tegen de drievoudige landskampioen en tevens de kersverse bekerwinnaar OS Lusitanos uit Amsterdam.

Voor KTP is de inzet nog steeds een plekje in de play-offs. Bij winst is de play-offs een feit. De uitwedstrijd tegen OS Lusitanos werd met 0-1 gewonnen, de Amsterdammers werden in de laatste minuut verrast met een countergoal.

De kaarten worden opnieuw geschud en het is te hopen met de trouwe supporters op een nieuwe stunt. En Nieuw Roden is nog altijd ongeslagen in 2016!

De tribunes zaten weer lekker vol voor deze spannende wedstrijd, want de play-offs halen in het eerste jaar dat er door Nieuw Roden in de eredivisie zaal wordt gevoetbald zal een grandioze stunt zijn voor het dorpje uit de kop van Drenthe.

Coach Wiebe Kooiker en de zaaltrainers Andy de Jong, Martijn Alssema en Klaas Kremer hebben er alles aan gedaan om de ploeg optimaal te laten presteren.

Geschreven door Alex van der Molen

Het was Nieuw Roden er zeker aan gelegen om een puike resultaat neer te zetten, speciaal ook voor medespeelster Mariska Bosma die wegens gezondheidsproblemen op de tribune zat te kijken.We willen Mariska en natuurlijk de familie hierbij ook heel veel sterkte toe wensen in de komende tijd.

De eerste 10 minuten was het voor de beide ploegen even aftasten hoe er gevoetbald werd en om even het balgevoel te krijgen, want Nieuw Roden had al een klein maandje niet meer gespeeld. Al snel daarna

leek Nieuw Roden de ploeg uit Amsterdam onder druk te kunnen zetten. Er kwamen wat kleine kansjes voor Nieuw Roden, onder meer van Martine Kooiker, maar ze wist de bal net langs het doel te schieten. Nieuw Roden maakt het de drievoudige landskampioen en de bekerwinnaar erg moeilijk. Dit resulteerde al snel in een 1-0 voorsprong voor Nieuw Roden. Door een zelf opgezette aanval van Nancy Loth, die haar teamgenote Mariel Miedema aanspeelde en vervolgens de bal doorspeelde aan aanvoerster Linda Visser werd Nancy Loth gelanceerd om de bal met een puntertje achter de keepster van Amsterdam de netten in te jagen. OS Lusitanos kwam nog wel tot een paar kleine kansjes. De Amsterdammers kregen nog een 10 meter trap. Petra Verbeek nam voor OS Lusitanos de vrije trap, maar de keepster van Nieuw Roden wist deze harde knal uit het doel te houden. Even later was het weer Nancy Loth die de bal afpakte van de tegenspeelster op haar eigen helft en daarna kon ze zo door dribbelen naar het doel van de Amsterdammers. Ze omspeelde nog een verdedigster en kwam vrij voor de keepster te staan en punterde wederom de bal de netten in. Nieuw Roden leek op rozen te zitten met een 2-0 voorsprong. Zo gingen de blauwhemden ook de rust in.

Na rust ging Nieuw Roden gewoon verder waar ze mee bezig waren. OS Lusitanos kon maar geen grip krijgen op de snelle counteraanvallen van Nieuw Roden. Verder dan wat spaarzame kansjes kwamen de Amsterdammers niet echt. Zo kon Renee Huizinga de stand al op 3-0 zetten en de wedstrijd definitief in het slot gooien, maar ze schoot de bal helaas net rakelings naast het doel. Even later kreeg Nieuw Roden een hoekschop. Renee Huizinga speelde de bal naar Jildau Huitema die vervolgens de bal voor het doel in de voeten speelde van Martine Kooiker en die hem netjes inschoot waardoor de stand op 3-0 kwam te staan. Paar minuten later kreeg Nieuw Roden een vrije trap te nemen die zo’n 6 meter van het doel van de tegenstander was verwijderd. Vier speelster en de keepster stonden voor het doel om de bal tegen te houden. Het mocht allemaal niet baten, want Nancy Loth schoot de bal vervolgens verwoestend in het dak van het doel en bracht de stand op 4-0. OS Lusitanos mocht een minuut later nog wat terug doen en de 4-1 eindstand te maken door een doelpunt van Jaclyn Leiwakabessy.

Toen het eindsignaal klonk barstte er een enorm gejuich uit en omhelsde iedereen elkaar, want je mag wel zeggen dat KTP Nieuw Roden voor een geweldige stunt heeft gezorgd in hun debuut jaar in de eredivisiezaal competitie.

Waar zal dit gaan eindigen, want landskampioen worden is wel een droom van elke zaalvoetbalster in Nederland. Maar eerst moeten de play-offs nog worden gespeeld tussen de nummer 1 tot en met 4. Vrijdag 22 april speelt Nieuw Roden uit tegen Drachtster Boys die nu bovenaan staat en Nieuw Roden momenteel vierde met maar 2 punten verschil!

De nummers 1 en 4 en de nummers 2 en 3 spelen tegen elkaar in. Dus het is nog niet bekend wie er tegen elkaar gaan spelen tijdens de play-offs . Drachtster Boys, Pernis, OS Lusitanos en Nieuw Roden gaan spelen om de landstitel.


8 views

Recent Posts

See All
bottom of page