top of page

Nieuw Roden Vr1 wint uit met dubbele cijfers

Nieuw Roden Vr1 wint uit met dubbele cijfers van Lycurgus Vr5

Groningen – Nieuw Roden Vrouwen 1 moest zaterdagmiddag om 12.30 uur aantreden op het Sportpark West-End bij Lycurgus in Groningen.

Dit seizoen was er nog niet gevoetbald tegen dit elftal, omdat het al eens eerder dit seizoen was afgelast. Hoe de tegenstander speelde was dus ook even afwachten.

Al snel bleek dat de Groningse dames de bus parkeerde voor het doel van hun keepster. Het was dan ook twintig minuten lang moeilijk om door de stugge verdediging heen te komen.

Amber Bandringa probeerde het met een aantal afstandsschoten op het doel van de tegenstander, alleen het vizier stond nog niet helemaal op scherp.

Nieuw Roden kreeg de tegenstander eindelijk aan het wankelen toen Martine Kooiker de bal langs de keepster van Lycurgus schoot en de 1-0 op haar naam schreef.

Daarna was het eenrichtingsverkeer. Na een lange bal van Jildau “Bill” Huitema op Martine Kooiker, kon ze Amber Bandringa in scoringspositie brengen die het daarna fraai afmaakte. 2-0.

Martine Kooiker kon even later ook haar tweede goal noteren en de stand op 3-0 zetten. Lycurgus kreeg ook nog een heel klein kansje, maar keepster Sanne van Steenwijk wist de bal nog net binnen het 16 metergebied in haar bezit te krijgen voordat de tegenstander op het doel kon schieten. Nog voor rust wist de hardwerkende Amber Bandringa nog te scoren na een voorzet van Martine Kooiker. Met deze stand gingen de Drenten met een comfortabele 4-0 de rust in.

In de tweede helft gingen de dames van coach Wiebe Kooiker door met scoren. Het mooiste doelpunt van de middag werd gemaakt door Quelly Soumahu. Zij liep vanaf de middenlijn richting het doel waarna ze een mooie panna maakte bij een verdedigster

van Lycurgus en de bal vanaf zo’n 25 meterafstand snoeihard in de netten schoot. De keepster van Lycurgus had geen schijn van kans. Even later wilde Nikki Bosman het ook eens van afstand proberen en schoot de bal keihard tegen binnenkant paal aan waarna de bal via het

gezicht van de keepster het doel in vloog en de stand inmiddels al op 0-6 bracht. Lycurgus kwam totaal niet meer over de middenlijn, zodat het prijsschieten werd. Amber Bandringa wist opnieuw haar kunstje uit te voeren om de bal ineens na een hoekschop het doel in te draaien.

Na een eigendoelpunt van Lycurgus was het opnieuw Nikki Bosman die de bal voor het doel op een presenteerblaadje kreeg en de bal simpel het doel in schoot. Stephanie de Witt schoot de dag van de Groningse dames helemaal in mineur toen ze de stand op 0-10 bracht, wat tevens ook de eindstand was. Nieuw Roden overklaste Lycurgus in Groningen en hebben het kampioenschap bijna voor het grijpen. Dat het eerste dameselftal van Nieuw Roden niet in de vierde klasse thuis horen was vandaag wederom duidelijk zichtbaar.

Aanstaande woensdag speelt Nieuw Roden een thuiswedstrijd tegen Achilles uit Assen. Aanvang 19.00 uur


2 views

Recent Posts

See All
bottom of page