top of page

Oppermachtig Nieuw Roden Vr1 naar de finale KNVB Beker ten koste van St Meppel/Alcides Vr1

Nieuw Roden – Afgelopen zaterdagmiddag zou het een heet wedstrijdje voetballen worden op het sportpark van Nieuw Roden. De kersverse kampioen St Meppel/Alcides Vr1 in de 4e klasse was de tegenstander in de halve finale KNVB Beker. De vrouwen uit Meppel kwamen in prachtig fel oranje/zwart tenue opdraven onder leiding van coach Tjalling van Looy.

Geschreven door Alex van der Molen, foto’s Anne Takens

Na het beginsignaal van de scheidsrechter bleek al snel dat Nieuw Roden geen kind aan dit kampioenselftal zal gaan hebben. De dames van Nieuw Roden, ook trouwens in een mooi blauw gekleed tenue, stonden al binnen een minuut voor met 1-0 door Martine Kooiker. Dat was een prachtig begin voor Nieuw Roden door de dochter van coach Wiebe Kooiker. De coach had ervoor ook een weddenschap afgesloten met de meiden. Als ze in de eerste helft vijf keer scoorden dat ze dan lekker gingen barbecueën na afloop. Blijkbaar hadden de dames honger, want in de 16e minuut scoorde Martine Kooiker opnieuw.

Meppel/Alcides kwam maar niet voorbij de verdedigers Jildau Huitema, Sharon van der Ploeg, Mariska Nieborg, Larissa Nijland en aanvoerster Jolien Penning. Nieuw Roden mocht na een afstandsschot van Amber Bandringa, die de keepster net uit het doel tikte, een hoekschop nemen. De hoekschop die werd genomen door Renee Huizinga kwam precies voor de voeten van Linda Visser terecht, die deze dan ook beheerst in schoot en de stand al op 3-0 bracht. Even later leek het wel of er een Amber Alert was afgegaan, want Amber Bandringa soleerde met de bal langs een aantal verdedigers en schoot de bal heerlijk het doel in.

Nog voor rust mocht Renee Huizinga haar goede eerste helft bekronen met een intikkertje. Even daarvoor nam ze nog de bal op haar pantoffel vanaf 30 meter, maar kwam die voor haar helaas tegen de paal aan. Zo ging Nieuw Roden met een 5-0 de rust in en was de eerste missie geslaagd. Een barbecue na de wedstrijd.

Na rust was de verdediging van Nieuw Roden niet gelijk bij de les. Jildau Huitema verspeelde de bal achterin en zo kon een speelster van Meppel alleen op het doel afgaan. Deze schoot de bal perfect de kruising in waar keepster Sanne van Steenwijk kansloos op was. Net nadat de speelsters van Meppel klaar waren met juichen lag de bal ook alweer in het net van hun eigen doel. Na een perfecte hoge voorzet van Martine Kooiker kon Linda Visser de bal geplaatst inkoppen. Diezelfde Linda Visser scoorde tien minuten later opnieuw en maakte zo haar hattrick.

Martine Kooiker was deze middag ook weer erg op dreef met haar assists, want na opnieuw een voorzet van haar kon Larissa Nijland ook haar verdiende doelpuntje meepikken om de bal achter de keepster te schieten.

Na een hoekschop van Meppel stompte keepster Sanne van Steenwijk de bal weg uit haar doelgebied, waarna Nieuw Roden opnieuw kon uitbreken. De bal kwam na enkele mooie combinaties, onder andere door de tweeling van der Donk, terecht bij Renee Huizinga. Zij liet enkele verdedigsters het nakijken met haar snelle loopacties en schoot de bal verwoestend de netten in. Verdedigster Sharon van der Ploeg mocht ook haar goede wedstrijd bekronen met een doelpunt en de eindstand op 10-1 brengen. Zo kon coach Wiebe Kooiker beginnen met het eten te gaan bakken.

Nieuw Roden liet St Meppel/Alcides een sterk staaltje voetbal zien ondanks het hete weer. Zo staat Nieuw Roden Vr1 in de finale KNVB Beker die op 4 juni wordt gespeeld in Joure. De tegenstander is Sios uit Sauwerd die deze zelfde dag AVC met een 6-2 overwinning naar huis stuurde.

Aanstaande woensdag 11 mei om 19.00 uur staat de thuiswedstrijd tegen Achilles 1894 op het programma. Een belangrijke wedstrijd voor het kampioenschap die binnen handbereik is.


17 views

Recent Posts

See All
bottom of page