top of page

Aveiro Cup Portugal 5

KTP Nieuw Roden - Ilves FS (Finland) 0-1

Voorwoord-De laatste wedstrijd hebben we nog 7 spelers beschikbaar waarvan er drie in behandeling moesten bij Ilona Nienhuis. Martine Kooiker in getapte ribben, Nancy Loth geïrriteerde hiel, Mariël Miedema enkelband. Ilves FS is een club met een proffessionele uitstraling en ook de organisatie. Zij reizen heel Europa door op zoek naar toernooien waar ze veel tegenstand kunnen verwachten. Matti Anttonen de teammanager van Ilves FS Is met zijn team elk seizoen de ongeslagen kampioen van Finland en zoekt dan ook nadrukkelijk uitdagingen. Vorig jaar in Polen tegen Ilves de Finale gespeeld. Opmerkelijk is dat Ilves en KTP vooruitgang geboekt hebben wat zichtbaar was op dit toernooi. We hebben beiden nog mss een of twee jaar nodig om het Spaans en Portugees niveau te halen. Belangrijk is dat je jeugd opleid welke op 15 jarige leeftijd nu ons eredivisie niveau moeten zouden moeten spelen. Een hele opgave, maar wel grote uitdaging.

De wedstrijd was in evenwicht en alles werd nog gegeven door KTP. Pijntjes werden onderdrukt en we gaven niks weg. Uit een standaard situatie kregen we een doelpunt tegen terwijl wij de kansen misten. Ilves FS vroeg in de laatste minuut nog een time out aan. De hervatting was dan ook een intrap 5 m van onze achterlijn. Slim uitgevoerd door Ilves FS De resterende 10 sec keken we tegen een 0-1 achterstand aan.

Tweede helft was alles nog mogelijk, KTP kreeg de meeste kansen maar kon deze niet verzilveren. De druk werd opgevoerd maar Ilves FS knokte om niks meer te incasseren. Een zinderend slot zonder resultaat voor KTP.

Fantastisch is ook dat Quelly Soumahu (KTP) en Femke Reitsma (gast speelster v Avanti) normaal niet met ons vr1 team speelt. Maar sjapoo voor de manier hoe zij zich elke wedstrijd verbeterden en aanpasten aan ons spel! Ook hun weer en ervaring rijker!

We hebben genoten van dit top toernooi, voor sommigen is verliezen moeilijk te verkroppen. Maar realistisch zijn de resultaten die we behaald hebben. En qua ervaring dit weekend zijn we zeker winnaars.


12 views

Recent Posts

See All
bottom of page