top of page

VV Nieuw Roden onbetwiste koploper.

Nieuw Roden Vr1 - Drachtster Boys Vr1 14-0

Drachtster Boys is bij ons alom bekend als het om het zaalvoetbal gaat. Het veld team van Drachtster Boys is voor ons wel een onbekende. Bij Nieuw Roden spelen we combi voetbal. Dus de zaal speelsters spelen met elkaar de ook veld competitie. Toch was er nog een bekende te bespeuren in het team van Drachtster Boys. Sieta de Vries gerenommeerd zaalvoetbalster had hier de taak als aanvoerder.

In de competitie uitslagen na drie speelronden bleek dat we niet op veel tegenstand hoefden te rekenen. De uitzonderlijke teamsamenstelling en individuele kwaliteiten van de speelsters van Nieuw Roden zorgen dan voor een aantrekkelijke wedstrijd voor de toeschouwers. Of je nu wel of niet voor Nieuw Roden bent. De verdedigende, opbouwende en aanvallende acties hadden een hoge amusement waarde. Het afronden en de doelpunten deden hier niet voor onder.

Na promotie vorig seizoen, blijkt dat Nieuw Roden vele malen te sterk is voor deze derde klasse. En dat met nagenoeg de zelfde samenstelling van speelsters. Wil je toch een leuk seizoen beleven terwijl je liever een klasse hoger voetbalt, moet je er samen wat van maken. En ook zorgen dat je tegenstanders geen hekel aan je krijgen en je met zijn allen weer heel van het veld stapt. Belangrijk hiervoor vinden wij bij Nieuw Roden dat de arbitrage ook uitzonderlijk van kwaliteit moet zijn. Gezien onze vaste scheidsrechters op zijn gegaan in het feest gedruis van de Rodermarkt. Was door toeval de druk bezette Marja Wardenier beschikbaar. Op fiets afstand wonend en altijd bereid om ons te helpen.

Nu kijkt de verslag schrijver van dit stukje naar zijn aantekeningen van de wedstrijd en de 14 goals.. Het moet voor iedereen leuk blijven, dus deze keer houden we het op een beknopte opsomming van het score verloop.

1. Martine Kooiker 12"

2. Amber Bandringa 22"

3. Amber van der Dong 25"

4. Renee Huizinga 34"

5. Amber Bandringa 39"

6. Amber Bandringa 42"

7. Grytsje van den Berg 45"

8. Amber Bandringa 51"

9. Amber Bandringa 54"

10. Sharon van der Ploeg 72"

11. Renee Huizinga 75"

12. Grytsje van der Berg 80"

13. Grytsje van der Berg 84"

14. Amber Bandringa 86"

Volgende week speelt Nieuw Roden uit tegen SWZ Boso Sneek. 15.00 uur. Sportpak VV Sneek Wit Zwart.

Verslag; Wiebe Kooiker, Foto's Anne Takens


41 views

Recent Posts

See All
bottom of page