top of page

VV Nieuw Roden dames verspelen de “nul”


Berlikum- Na een fantastische zaalvoetbalavond van zowel KTP Nieuw Roden U18 en KTP Nieuw Roden vr1 waren de meiden en dames weer bij elkaar gevoegd om weer samen de wei in te gaan. De wei lag in Berlikum bij de gelijknamige club. Het veld lag er fantastisch bij en bleek van kunstgras. Helaas was het mooie hoofdveld bezet door de heren 1 van SC Berlikum. Wat over bleef was een knollenveld. Dit in combinatie met een succesvolle maar een zware vrijdagavond voetbal voerden we maar op als excuus voor het slecht vertoonde spel. Vooral de eerste helft. De ware reden van de slechte eerste helft mogen bijna alle dames van Nieuw Roden bij zichzelf zoeken tussen de oortjes. Eerste helft Toch was het Grytsje van den Berg die bij de eerste aanval de voorzet van Renee Huizinga met haar buik het doel in werkte. 0-1. Nog geen vijf minuten later werd de bal op het middenveld verspeelt door (zal haar naam niet noemen) de voorstopper van Nieuw Roden. Gevolg was dat de spits Ilse Tuininga op kon stomen naar het doel van Nieuw Roden. Maar Ilse Tuinenga stond bekend als scorende maar luie spits, Ilse Tuinenga lepelde over grote afstand de bal over Sanne van Steenwijk de doelvrouw van Nieuw Roden. Heel SC Berlikum vierde op uitbundige wijze het eerste tegendoelpunt van Nieuw Roden. Dit eerste doelpunt was een premie opgezet en SC Berlikum kon premie dan ook tegemoet zien. Edwin Nijland de vader van onze voorstopper had net voor de wedstrijd een nieuwe premie uitgelooft voor de eigen speelsters. Dit had niet het juiste effect opgeleverd. Amber Bandringa haar inzet liet haar nooit in de steek en voert de stand op met een indraai bal die Amber Bandringa over grote afstand in het doel schoot. Niet veel later gaf Nieuw Roden een corner weg. Ilse Hengst nam de corner en vond het hoofd van Ilse Tuinenga. 2-2. Annouk van der Donk bracht Nieuw Roden weer op voorsprong op een voorzet van Renee Huizinga. 2-3. In de rust nam Grytsje van den Berg het woord. Haar gezicht sprak boekdelen. En iedereen las hieruit de ernst van de wanprestatie.

Tweede helft Het spel werd verbreed en er werd meer gebruik gemaakt van de ruimtes. Renee Huizinga nam het voortouw en krulde met een fantastisch afstand schot de bal in de verre hoek. 2-4. Amber Bandringa toonde haar kopkunsten en bracht de stand op 2-5. In de volgende aanval haalde Amber Bandringa de achterlijn en was het Grytsje van den Berg die de bal inkopte. 2-6. In de slotminuten bracht Bomber Bandringa de eindstand op 2-7.

Premie. De premie die stond op het eerste tegendoelpunt bij Nieuw Roden. Een slagroomtaart ging gelijk na de wedstrijd naar de kleedkamer van de dol enthousiaste Berlikumers. Ondanks de slechte start en het verliezen van de nul status was het weer een leuk zaterdagmiddagje voetbal.

Verslag en foto’s Wiebe Kooiker


47 views

Recent Posts

See All
bottom of page