top of page

KTP Nieuw Roden O19 wint de Futsal Girls Cup.

KTP Nieuw Roden O19 wint de Futsal Girls Cup.

De eerste editie van een prestigieusopgezet meiden toernooi door eredivisionist Reiger Boys is een groot succes! Een hele dag gevuld met getalenteerd meiden voetbal in de leeftijdgroepen O11, O14, O16 en O19. Nieuw Roden was vertegenwoordigd in de categorie O14 en O19. In O14 bleken onze meiden een maatje te klein. Letterlijk en figuurlijk. Het Nieuw Roden team O14 bestond uit meiden van 9 t/m 13 jaar en kwamen te kort tegen veelal 13 en 14 jarigen tegenstanders. Desondanks was het een zeer geslaagde dag voor de meiden. Verslag van Jildau Huitema (coach) volgt.

De O19 poule bleek geen eenvoudige! Een slechte start van Nieuw Roden leverde geen mooi voetbal op. Alle teams bleken erg aan elkaar gewaagd en het niveau was hoog. Al het rondlopende meidentalent had de organisatie onder leiding van Bob Kool / Reiger Boys deze dag bij elkaar weten te brengen. Doelsaldo's uit de kleine onderlinge verschillen van de teams moest erbij worden gepakt om de finalisten te bepalen. Het juist toepassen van het aanwezige toernooi reglement bleek voor Nieuw Roden goed uit te pakken. Finale werd dan ook KTP Nieuw Roden tegen de dames van HOVOCUBO.

Finale. In tegenstelling tot de poule wedstrijden werd er nu wel met veel overtuiging gespeeld door Nieuw Roden. Het verwachte opportunistisch spel van Hovocubo bleef uit. Ondanks dat het balbezit en overwicht bij Nieuw Roden lag werd er niet gescoord uit de gemaakte kansen. Hovocubo meiden bleven geduldig en wachtend op de kansen die ze zouden krijgen. En die kwamen er tijdens een paar onrustige momenten in de verdediging van Nieuw Roden. Na twintig minuten eindigde de wedstrijd in een 0-0 remise.

Strafschoppen moesten de uitkomst brengen. Gehoopt dat elk team aan 3 strafschoppen genoeg zou hebben bleek verkeerd gedacht. Het leek meer op F'jes veld elftallen die na de wedstrijd als toetje allemaal nog even op de keeper mochten schieten. Hovocubo speelster (naam wordt even niet genoemd want daar zou je dit talent ernstig te kort meedoen) miste de penalty en schoot vol overtuiging naast. De hele penalty serie (zie film) was van uitzonderlijke kwaliteit en bewijst maar weer eens het niveau van deze super geslaagde dag ! Sjapoo voor de organisatie!


208 views

Recent Posts

See All
bottom of page