top of page

Geen OFK winst voor Nieuw Roden


Het lucratieve NNRD OFK toernooi ging dit jaar aan Nieuw Roden haar neus voorbij. Het behalen van de Finale rondes was wel verwacht maar ging moeizaam, vooral het scoren. Bijna alle ploegen groeven zich in tegen het spel bepalende Nieuw Roden. De opening wedstrijd tegen Oranje Nassau was er eentje om in te lijsten. Ondanks de uitslag (4-0) niet zal vermoeden zagen wij Oranje Nassau als de vierde favoriet op dit toernooi. Naast Drs. Vijfje, Drachtster Boys en Nieuw Roden was het Oranje Nassau die ook het tempo en snelheid aan kon van een eredivisie ploeg met een aantal speelsters die in de eredivisie niet zouden misstaan. In het afmaken van kansen was Nieuw Roden hier de meerdere en het kon een tandje meer bijzetten als Oranje Nassau.

De finale dag werd vermoeid begonnen. Jildau Huitema en Grytsje van den Berg konden deze dag door andere verplichtingen niet aanwezig zijn. Aan de vooravond werd nog een zware strijd geleverd in Wehl tegen FC Gelre om de punten te halen in de eredivisie zaal. Met veel strijd en energie werd in Wehl gewonnen met 3-5. Neemt niet weg dat na de terugreis er voor allen maar een minimale nachtrust overbleef en in een te korte tijd opnieuw gepresteerd moest worden op het OFK.

Na een moeizame overwinning op Viod en een gelijkspel op SC Emmeloord, moest er in de laatste poule wedstrijd tegen Heerenveense Boys met 5-0 gewonnen worden om de favoriet Drachtster Boys niet te treffen in de kwart finale. De teller bleef bij 3-0 hangen.

Kwartfinale trof Nieuw Roden de dan niet gewilde Drachtster Boys. Alle wedstrijden tegen Drachtster Boys zijn nooit voorspelbaar en altijd sensatie. De vermoeidheid bij Nieuw Roden en de in bloedvorm verkerende Jessie Prijs bij Drachtster Boys zou wel eens bepalend kunnen zijn voor het verloop van de wedstrijd. Maar niets bleek minder waar. Een door onverwachte van richting veranderde intrap rolde via het been van Renee Huizinga het doel in van Nieuw Roden. Het vermogen om de schade te herstellen door de Nieuw Roden dames bleef achterwege. Helaas vervroegd van het toernooi wat als enige voordeel opleverde dat de rust pauze tussen het OFK en de nog te spelen Finale op Het Leekster Voetbal Gala in Leek groter was geworden dan gehoopt. Het enige tegendoelpunt op het gehele OFK bleek dus aan ons zelf te wijten. Er is geen ploeg in geslaagd om Joukje van der Meer te passeren. Waarbij moet gezegd dat het hele toernooi Joukje ook geen zweetdruppels heeft gekost door vaak de getoonde overmacht van haar team.

Nieuw Roden Vr1 speelt nog 1 toernooi deze winter op 4 februari in Bremen. Met als uitdaging een aantal Bundes Liga clubs.

Foto's Anne Waterlander​


35 views

Recent Posts

See All
bottom of page