top of page

Nieuw Roden MO13 en MO17 blinken uit op KNVB Finale dag.

Nieuw Roden MO13 en MO17 blinken uit op KNVB Finale dag.

Borger- Nadat Nieuw Roden MO13 en MO17 kampioen waren geworden in de KNVB winter jeugdzaalvoetbal competitie, volgde er de finale dag in Borger. Op de finale dag streden alle competitie kampioenen tegen elkaar om het noord Nederlands kampioenschap in hun leeftijd categorie. In eerdere versies van dit toernooi was Nieuw Roden al eens kampioen geweest in de MO15 en MO19 klasse. Nieuw dit seizoen waren onze aanstormende talenten in de leeftijd van 8 jaar tot 13 jaar.

Nieuw Roden MO13 had hun competitie ongeslagen afgerond en hoopten op deze finale dag hun succes voort te zetten. De eerste wedstrijd tegen de latere finalist Leeuwarder Zwaluwen lieten de meiden zich verrassen door de grotere tegenstand dan die ze gewend waren. Voordat Nieuw Roden MO13 zich hierop ingesteld had, keken ze tegen een 1-0 achterstand aan. De 12 minuten speeltijd waren tekort om de schade te herstellen. De tweede wedstrijd trof Nieuw Roden MO13 de sterke meiden uit Franeker. Ook hier werd men verrast door een snel tegendoelpunt. Er werd even gemopperd in het blauwe kamp, maar vechtlust en de overwinning drang kwam boven drijven. Steeds beter speelde de meiden in op het hogere niveau van deze dag. Na twee keer op achterstand te hebben gestaan werd de 2-2 gelijkmaker gemaakt en Franeker werd helemaal vast gezet op eigen helft. Ook nu waren de 12 minuten te kort om de overwinning over de streep te trekken. In de laatste poule wedstrijd tegen FC Assen lieten de blauw hemdjes zien waar toe ze in staat waren nadat ze zich hadden aangepast aan het niveau van deze dag. Alles of niets werd er gespeeld voor de nodige winst. Als in een tornado werd FC Assen weggevaagd. De ene aanval na de andere resulteerde in vele en prachtige kansen. Vier keer werd er gescoord en alsnog werd de tweede plek in de poule bereikt. Helaas wel de finale gemist, want alleen de eerst geplaatsten speelden de finale zonder kruisfinales. Conclusie na dit toernooi en winter periode: Nieuw Roden MO13 speelt ook door (zaal) training het beste zaalvoetbal en in één winter periode waren de meiden gegroeid in hun voetbal ontwikkeling zowel technisch als tactisch.

Nieuw Roden MO17 een klasse apart. In de competitie werden alle punten gehaald uit 8 wedstrijden met een doelsaldo van 61. Dit gaf ook voor Nieuw Roden MO17 een plek op de finale dag in Borger. Om de beste van noord Nederland te worden, waren er twee grote hindernissen. De ene heette Gorecht en de andere hindernis was niemand minder dan de talenten uit Driezum (Viod). In de afgelopen jaren waren deze meiden elkaar al vaker tegen gekomen met wisselende successen. Maar op deze finale dag liet Nieuw Roden zien en bewees wat Combi (zaal-veld) doet met speelsters op jonge leeftijd. De meiden van Nieuw Roden zijn veel verder in hun (zaal)voetbal ontwikkeling als hun tegenstanders deze dag. Met tactisch en technisch spel werd zowel Gorecht als Viod het nakijken gegeven. In de wedstrijden die 25 minuten duurden werd er drie keer gescoord met 1 tegen treffer.

Inmiddels spelen de meiden van Nieuw Roden op jonge leeftijd al in de hoofdklasse, Eredivisie O18 en sommigen maken al speelminuten in de Eredivisie dames zaalvoetbal. Op het veld hadden ze al laten zien dat ze met 15 16 jarige leeftijd al op eerste klasse niveau zitten. Forza Combi voetbal e Forza Nieuw Roden.

Een volgende uitdaging in hun leeftijd categorie is 20 en 21 maart 2017. Zowel MO13 als MO18 spelen de voorwedstrijden bij de dubbele oefen interland Nederland - België in Almere. De tegenstander is beide dagen niemand minder dan de talenten en organiserende vereniging uit Heerhugowaard , Reiger Boys MO13 en MO18.


87 views

Recent Posts

See All
bottom of page