top of page

KTP Nieuw Roden vliegende start in de Eredivisie Beach Soccer.

Amsterdam- Nadat het zaalvoetbal seizoen was geëindigd in een teleurstellend verlies in de halve finale voor het Nederlands kampioenschap, start het Beach Soccer seizoen. KTP Nieuw Roden speelde voor het derde jaar Eredivisie Beach Soccer en wou weer meedoen voor het Nederlands kampioenschap

De eerste speeldag was bij het Olympisch stadion in Amsterdam. De allereerste wedstrijd moest gespeeld tegen BS Rotterdam. Voor KTP Nieuw Roden geen onbekende. De Rotterdamse speelsters vormden samen ook het ons welbekende Pernis de huidige landskampioen zaalvoetbal. De eerste wedstrijd met maar een Beach Soccer training achter de rug is altijd wennen geblazen. De start van de wedstrijd was dan ook moeizaam voor meerderen van ons. In de eerste helft drukte vooral BS Rotterdam een stempel op de wedstrijd, Viviénne Knegtmans stelde met haar aftrappen en vrijetrappen KTP keepster Annouk van der Dong behoorlijk op proef. Een twee nul voorsprong werd dan ook teniet gedaan door de onhoudbare schoten van vooral Viviénne Knegtmans. de eerste helft eindigde in een 3-2 voorsprong. De tweede en derde helft was KTP de bovenliggende party en won met 6-3. (gespeeld werd er in drie keer twaalf minuten real time)

De tweede wedstrijd was tegen de Amsterdamse club BSU La Bastille. La Bastille bestaat uit meerdere topspeelsters van Zuidoost United zaal voetbal club. Hier maakte KTP Nieuw Roden een groter verschil. Conditioneel bleek KTP de sterkere, met beter spel kreeg La Bastille geen kans. De uitslag was dan ook 9-1. Al met al een zeer succesvolle start van het nieuwe Beach Soccer seizoen.

Next games; 17 juni 2017 The Hague Beachstadium te Scheveningen. Tegenstanders zijn Team Alkmaar/Sportstars en Viod Driezum.


52 views

Recent Posts

See All
bottom of page