top of page

KTP Beach Soccer Club verslaat ook de landskampioen VIOD

KTP Nieuw Roden haalt 6 punten uit Scheveningen.

Scheveningen- The Hague Beach Stadium was het podium op onze tweede speelronde in de Eredivisie Beach Soccer voor vrouwen. Een prachtige locatie op het strand van Scheveningen. Op een speeldag speel je twee competitie wedstrijden. Vandaag waren de tegenstanders Team Alkmaar / Sport Stars en niemand minder dan de regerend landskampioen VIOD uit Driezum.

Team Alkmaar, speelde dit jaar voor het eerst in de Eredivisie Beach Soccer competitie.

In de eerste periode van 12 minuten (gespeeld werd er 3x12 min) Had KTP Nieuw Roden het niet makkelijk en de score ging gelijk op. Halverwege de wedstrijd werd Team Alkmaar bedwongen en ging het Noord Hollandse team met 9-3 ten onder tegen het sterkere KTP.

De tweede wedstrijd deze dag zagen we een vernieuwd Viod. Grytsje van den Berg en Joukje van der Meer die vorig jaar nog uitkwamen voor VIOD, speelden dit seizoen voor KTP Nieuw Roden. (Beide speelsters ook bekend van het KTP Nieuw Roden zaalvoetbal team.) Een aderlating voor VIOD. Maar Jouke Dantuma de drijvende kracht achter de successen van Viod had niet stilgezeten en toverde weer een paar opvallend goede speelsters uit zijn hoge hoed. Zo ook een nieuwe doelverdedigster maakte veel indruk en deed niet onder aan haar voorgangster Anne Reitsma. In het begin van de wedstrijd was het nog niet duidelijk wie de drie punten zou gaan pakken.

Gedurende de wedstrijd kreeg KTP Nieuw Roden meer grip op het spel en bevestigde dit met wonderschone doelpunten. VIOD werd niet meer gevaarlijk voor het doel van KTP. De wedstrijd eindigde dan ook in een 5-3 overwinning.

Volgende speeldag reizen we af naar Zwolle. Op 1 juli speelt KTP Nieuw Roden tegen HTC en de Volwerk Girls.


42 views

Recent Posts

See All
bottom of page