top of page

KTP Nieuw Roden laat drie punten in Zwolle.


Zwolle- Twee wedstrijden op de derde eredivisie Beach Soccer speeldag voor KTP Nieuw Roden.In Zwolle moest er gespeeld worden in een weertype wat niet Beach Soccer waardig was. De reistijd van minder dan een uur maakte weer veel goed. Het doel was om minimaal de Finale dag te spelen op 22 juli om het kampioenschap van Nederland. Hiervoor in aanmerking kwamen de eerste vier geklasseerde teams. KTP Nieuw Roden had nog geen verlies punten, maar moest vandaag aantreden tegen het tevens ongeslagen team uit Zwolle. HTC doet al een aantal jaren mee om de prijzen en bleek ook dit jaar tot de favorieten te horen.Het KTP team begon de wedstrijd tegen HTC in een iets andere samenstelling als normaal. Renee Huizinga was afwezig door vakantie en Mariel Miedema combineerde haar werk met vakantie op een van de wadden eilanden. Amber van der Dong was de invalster en deed dit met verve.HTC begon de wedstrijd en bracht KTP niet van haar stuk. Het feit dat HTC speelde met 4 internationals uitte zich niet in de wedstrijd. Wel was het HTC die de voorsprong nam met 2 doelpunten. Dit wist KTP Nieuw Roden weer om te buigen tot een 4-2 voorsprong. Door standaard spel situaties en twijfelachtige beslissingen van de scheidsrechter wist HTC er een verlenging uit te slepen, terwijl KTP de meest gevaarlijke was. HTC bewijst dan in de verlenging nog maar eens dat je zonder kansen te creëren toch uit spelhervattingen en standaard situaties ook een wedstrijd kunt winnen. Onoplettendheid bij KTP speelsters, maar ook bekroonde HTC de wedstrijd met prachtige vrije bal van afstand waarbij Joukje van der Meer kansloos bleef. 4-4 (4-6).De tweede competitie wedstrijd was tegen Volwerk Girls. Een stroef begin zette KTP Nieuw Roden om in een klinkende overwinning. Daar waar HTC met 5 doelpunten verschil in de confrontatie met Volwerk Girls had gewonnen, gingen de dames uit Drenthe helemaal los en noteerden een1-12 overwinning.Ondanks een verlies partij is KTP nog steeds op koers en gaan de dames vol goede moed naar de volgende speelronde op 15 juli in Amsterdam.DTS uit Ede en BS Zeeland zijn dan de tegenstanders.


14 views

Recent Posts

See All
bottom of page