top of page

Juf Grytsje van GBS de Rank naar het EK Beachsoccer! (ditisroden.nl)


(Nieuw) Roden - Het was woensdag één grote oranje getinte ochtend op GBS De Rank in Roden. Na het bericht op DitisRoden.nl, dat juf Grytsje van den Berg naar het EK Beach Soccer in Portugal ging, heeft de school daar meteen op ingehaakt. Woensdagmorgen werd ze dan ook onthaald op het schoolplein als een echte superster. Alle kinderen stonden gekleed in het oranje op het schoolplein om haar heel veel succes toe te wensen. Ook werd in het gemeenschapsruimte nog een leuke toespraak gehouden voor alle kinderen en kreeg ze een bal uit handen van adjunct-directeur Jolande Verbree. Hier mogen alle speelsters van het Nederlands team een handtekening opzetten als aandenken.

"Mijn man zei vanmorgen thuis al tegen mij, neem even gewone platte schoenen mee naar school en je oranje tenue. Toen dacht ik er gaat vast en zeker iets gebeuren op school", lachte de altijd vrolijke en fanatieke Grytsje. De voetbalster van v.v. Nieuw Roden Vr1 en KTP Nieuw Roden Eredivisie Zaal werd vorige maand definitief geselecteerd om opnieuw met het Nederlandse Soccer Beach Team mee te gaan naar Portugal om daar proberen Europees Kampioen te worden. Voor juf Grytsje wordt dit dan ook alweer het tweede jaar als International. De tegenstanders in de poule, die gespeeld wordt op 7 t/m 9 juli tegen Spanje en Engeland, zal zeker niet de gemakkelijkste zijn. Maar bondscoach Gert Oostenbroek acht het Nederlands team zeker niet kansloos. In de pauze ging juf Grytsje samen met de kinderen nog een potje "Beach" voetballen op het zand die daar speciaal voor was aangelegd op het schoolplein. DitisRoden wenst juf Grytsje heel veel succes toe in Portugal en we gaan haar zeker volgen!


24 views

Recent Posts

See All
bottom of page