top of page

In een zinderende finale verliest KTP het gevecht om de landstitel.

Scheveningen- Om de finale te halen om het Nederlands kampioenschap werd er eerst nog door vier teams de halve finales gespeeld. HTC Zwolle tegen BS Zeeland en DTS Ede tegen KTP Nieuw Roden. HTC won overtuigend van de Zeeuwse vrouwen met 7-2. KTP leek af te stevenen op een ruime zege en kwam in de tweede periode voor te staan met 3-0. DTS speelde om de wedstrijd te winnen alles of niets en scoorden nog tweemaal. Finale werd dan ook HTC - KTP. Finale Ook nu ging KTP voortvarend van start en binnen 30 seconden scoorde Grytsje van der Berg en kort daarop was het Renee Huizinga 2-0. HTC draaide al jaren mee in de top van het Beach Soccer en dat was ook te zien. Er waren dan ook vijf HTC speelsters geselecteerd voor het nationaal team. HTC kwam terug in de wedstrijd haalde de achterstand in. 2-3. Toch bleef KTP erin geloven doordat de dames het gevoel hadden dat ze zeker niet minder waren als het ervaren HTC. Martine Kooiker boog de achterstand dan ook weer om met twee doelpunten tot een 4-3 voorstand. Aan het eind van de laatste periode waren het de details waar we dit seizoen al vaker mee zijn geconfronteerd en door hebben verloren. 4-5 eindstand en geen Nederlands kampioen was zuur. Een tweede plaatst na een competitie te hebben gespeeld welke completer en sterker was dan alle voorgaande jaren mag dan toch als een prestatie gezien worden. Ook aan scorend vermogen bij KTP lag het niet dit jaar. Onze enige international Grytsje van der Berg was topscoorder met 17 doelpunten en mocht er na de finales nog twee bijtellen. Martine Kooiker volgde met 13 doelpunten en tekende er op de finale dag nog eens 3 bij. Het mooiste compliment was er voor Jildau Huitema. Niet door eigen zeggen, maar uit de mond van de Heren Bondscoach Matteo Marrucci werd onze nummer 5 geroemd als beste vrouwelijke verdediger..

KTP Beach Soccer Vr2 Het tweede team van KTP speelde deze dag tegelijker tijd de landelijke finale in de Topklasse voor promotie naar de eredivisie. De zeer jonge meiden groep (12 /20 jr.) die KTP Vr2 vertegenwoordigen deden het ver boven verwachting en werden tweede op het toernooi waarna een promotie degradatie wedstrijd gepeeld werd tegen de hekkensluiter van de eredivisie de Volwerk Girls. Ook hier werd aan de lopende band gescoord en wel aan beide zijden. Er werd ook hier door KTP nipt verloren (6-8) na meerdere keren de leiding te hebben genomen. De eindstand hoefde voor de organisatie ook geen hoofdbrekens te vormen. Wat bij winst wel het geval zou zijn, omdat je niet met twee teams in de eredivisie kunt spelen.


62 views

Recent Posts

See All
bottom of page