top of page

Nieuw Roden Vr1 verliest van collectief sterk Winsum 1-0

Winsum-Nadat Nieuw Roden gepromoveerd was naar de tweede klasse is er nu elke zaterdag een grotere uitdaging dan voorheen. Meer tegenstand, meer fysieke strijd en beter voetbal. Om als team compleet op het veld te komen was belangrijker dan ooit. Dat bleek ook deze zaterdag. 4 Basis spelers missen door blessures, was teveel om een vuist te maken tegen een sterk Winsum. Winsum dat speelde met veel druk vooruit, zorgde dat de opbouw van Nieuw Roden vaak verstoord werd. Met het niet goed inpassen hielp Nieuw Roden Winsum nog meer in het zadel. Al snel viel het enige doelpunt uit de wedstrijd. Een weggevertje van de Nieuw Roden verdediging. Dit terwijl de betere kansen niet door Winsum werden afgemaakt. Ook Nieuw Roden verzuimde in een goede afwerkingen en miste meerdere kansen. De Winsumer grensrechter corrigeerde de scheidsrechter Pol nadat Nieuw Roden de gelijkmaker scoorde. Het doelpunt werd alsnog afgekeurd op vermeend buitenspel. Er werd geknokt tot de laatste seconden om een gelijkmaker te forceren waarbij het geluk voor Nieuw Roden ontbrak. Al met al gezien het gehele wedstrijdbeeld een verdiende overwinning voor de vrouwen uit Winsum.

Nieuw Roden Speelsters: Sanne Bijlstra, Nikki Bosman, Amber van der Donk, Anique Hoogeveen, Renée Huizinga, Grytsje van den Berg Jongsma, Ilse Mul, Femke Mulder, Larissa Nijland, Linda Visser, Amber Bandringa, Margrythe Beute.

Afwezig door ziekte en blessures: Annouk van der Donk, Martine Kooiker, Jildau Huitema, Sharon van der Ploeg.

Volgende week speelt Nieuw Roden Vr1 een bekerwedstrijd tegen eerste klasser ONS Sneek Vr1. Sportpark Nieuw Roden, 14.30 uur


53 views

Recent Posts

See All
bottom of page