top of page

KTP Nieuw Roden wint met Houdini act van Team Alkmaar Sportstars

Leek - We naderen het einde van het jaar, het zijn de donkere dagen voor kerst. De tijd gaat toch weer ongelofelijk snel voorbij, voor de meisjes van KTP Nieuw Roden is het vanavond de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar in de eredivisie zaalcompetitie. Het heeft vanavond de unieke kans om als nummer één, zoals dat in goed Duits heet, de winter meisterschaft te behalen. Met een overwinning tegen de dames uit de kaasstad Alkmaar zou KTP de kroon kunnen zetten op de beste eerste seizoenshelft ooit in het korte bestaan van de club in de zaal eredivisie. De grote vraag vanavond die het publiek zich stelt: zou KTP zich kunnen herstellen van het eerste verlies van vorige week in de competitie tegen het jonge talentvolle Reigerboys? Of zou er nog wat zand in de voetbalmotor van KTP aanwezig zijn?

[if !supportLineBreakNewLine] [endif]

Eerste helft Om half negen fluit de scheidsrechter Martin Arends voor het begin van de wedstrijd. Het Team Alkmaar Sportstars begint duidelijk met respect voor koploper KTP aan de wedstrijd, het geeft KTP de ruimte om het spel te maken. Al snel blijkt dat KTP in een te laag tempo speelt om het goed staande blok van Alkmaar uit elkaar te spelen. Met veel foute passes en misverstanden bij KTP nemen de dames van Sportstars langzaam maar zeker het initiatief over in de wedstrijd. Daar waar KTP niet in staat is om goede kansen uit te spelen, resulteert het snelle combinatie voetbal van Sportstars in de ene goede kans na de andere. Dankzij onze keepster Joukje van der Meer houden we voorlopig de nul, zij dicht de gaten die talrijk zijn in deze fase van de wedstrijd in de verdediging van de dames in het blauw. Dan krijgt Sportstars in de 10de minuut een vrije trap, deze wordt genomen door de imponerende aanvoerster Aaike Verschoor. Het flinterharde schot vliegt snoeihard over Joukje heen vlak onder de lat het doel in. De 0 – 1 voorsprong van Sportstars is een terechte beloning voor het goede spel dat het in deze fase van de wedstrijd laat zien. Daar waar je denkt, dit kan nog wel eens een lastige avond worden voor KTP……bijten de meisjes van coach Andy de Jong direct van zich af. Direct na het doelpunt ontsnapt Martine Kooiker over rechts, in de hoek bij de achterlijn geeft ze de bal strak terug op de fel inkomende Grytsje van den berg. Binnen 30 seconden scoort Grytsje de wel heel snelle en verassende 1 – 1. Ondanks de 1 – 1 verandert het spelbeeld niet echt en heeft Joukje vanavond veel overwerk, zou een keeper daar nou echt blij mee zijn? Twee minuten voor de rust bezwijkt de verdediging van KTP door een snelle combinatie op de as van het veld. Het is de nummer vier van Sportstars Milou Leendertse die keepster Joukje kansloos laat en knap de 1 – 2 scoort op een psychologisch ongelukkig moment zo vlak voor rust.

[if !supportLineBreakNewLine] [endif]

Tweede helft In de tweede helft kun je zien dat KTP zijn best doet om terug in de wedstrijd te komen. Even lijkt dat dan ook te gebeuren, maar een schot van Renee Huizinga in de vierde minuut spat op de paal uit elkaar weer het veld in. Toch blijft KTP ondanks een felle coaching aan de zijkant worstelen in de tweede helft tegen een beter en gemakkelijker spelend Sportstars. Je ziet dat Sportstars steeds meer vertrouwen krijgt en de wedstrijd in de hand lijkt te hebben. Maar dan zie je toch dat voetbal vol verrassingen zit en zoals ze dat zeggen: je weet nooit hoe de bal zal rollen. In de 13de minuut raakt de bal, in een chaotische situatie voor het doel, de hand van een verdedigster van Sportstars. De goed leidende scheidsrechter Martin Arends aarzelt geen moment en fluit resoluut voor een strafschop. De coaching van Sportstars is er duidelijk niet mee eens, maar de bal gaat onverbiddelijk op de stip. Amber Bandringa neemt positie achter de bal, het verwoestende schot vliegt half hoog langs keepster Roxy Klaver. Sportstars lijkt aangeslagen, voetbal is niet altijd eerlijk. KTP kent geen medelijden met de dames in het rood, nog geen twee minuten krijgt de aangespeelde Amber teveel ruimte aan de rechterkant. Zijn er dames die harder kunnen schieten dan Amber? In ieder geval vliegt de bal sneller dan het geluid wederom in het net voor een 3 – 2 voorsprong in de wedstrijd. De dames van Sportstars geven zeker nog niet op en met de moed der wanhoop proberen ze met een meespelende keepster Roxy nog een gelijkspel uit het vuur te slepen. Twee minuten voor het einde gaat KTP echter voor de kill, Grytsje bereikt de links voor het doel vrijstaande Martine. Het schot van Martine is dodelijk, de 4 – 2 gooit de wedstrijd definitief in het slot. De overwinning is nu zeker, de opluchting is groot bij de spelers, de technische staf en het meelevende publiek. Het kan verkeren. [if !supportLineBreakNewLine]

[endif]

Succesvol Met deze overwinning schrijft KTP Nieuw Roden geschiedenis, het was nog nooit zo succesvol in een eerste seizoenshelft. Onbetwist het beste zaalvoetbal team in de eredivisie van Nederland, het is daarbij ook nog de finalist voor de KNVB-beker. Dit team mag dromen van grote dingen bij de kerstboom. Next game 12januari 2018, KTP Nieuw Roden - FC Gelre, Sportcentrum Leek aanvang 20.30 uur.

Speelsters KTP Nieuw Roden: Joukje van der Meer, Magrythe Beute, Sanne Bijlstra, Martine Kooiker, Renee Huizinga, Larissa Nijland, Amber Bandringa, Grytsje van den Berg, Nikki Bosman, Femke Mulder. Coach/ trainer: Andy de Jong, verzorger Arie Schnater, teammanager: Wiebe Kooiker.

Speelsters Team Alkmaar Sportstars: Roxy Klaver, Inge Woldhuis, Mariy Kunst, Milou Leendertse, Milenca van Ee, Simone Brussel, Isa Gomez, Aaike Verschoor. Trainer/ coach: Riaz Nanhekan/ Calvin Timmers, Teammanager: Gerard Timmers.


46 views

Recent Posts

See All
bottom of page