top of page

Nieuw Roden VR1 oppermachtig in voorronde Leekster voetbalgala

Leek – Afgelopen zaterdag begon het damestoernooi van het 32ste Leekster voetbalgala. Zestien vrouwenploegen uit de regio speelden in vier poules om zich te plaatsen voor de tweede ronde die gespeeld zal worden 29 december. De eerste twee van iedere poule gaan door.

De wedstrijden begonnen om 18:00 uur en eindigden zo rond de klok van elfen. De ploeg van Roden VR1 mocht de spits afbijten tegen de dames VR1 uit Hoogkerk van HFC ’15. Een dapper strijdend Roden ging ten onder tegen een HFC ’15 dat gewoonweg één doelpuntje meer scoorde in een verder gelijk opgaande wedstrijd. De vriendenploeg uit Roden had het deze zaterdagavond niet helemaal en bleef aan het einde van de avond achter met lege handen. Met nul punten uit drie wedstrijden eindigde het al laatste in hun poule, waar EKC VR1 ( Eenrum Kloosterburen Combinatie) als eerste eindigde en samen met JVO Oostenburg, de finalist van vorig, jaar naar de tweede rond gaat.

De ploeg van de dames uit Zevenhuizen had een veel betere avond met de volle buit eindigden de dames in het rood zwart als eerste in hun poule. Met de goalgetter van zaaleredivisie club van Drachtster Boys Jessie Prijs in de gelederen was het te sterk voor al hun tegenstanders, samen met de als tweede eindigende dames van VEV ’67 gaat het naar de tweede ronde.

Dan de dames van Nieuw Roden VR1, een ploeg dat al de voorgaande edities van de Roel Klazinga-Trofee heeft gewonnen heeft tot dusver een super seizoen. Het staat eerste in de zaaleredivisie vrouwen staat in de landelijke finale van de KNVB-beker in de zaal en doet nadrukkelijk mee met het kampioenschap in de tweede klasse op het veld. De eerste wedstrijd speelt Nieuw Roden tegen de dames van Haulerwijk. In de gezellige en rustige sporthal steekt een storm op, als twintig minuten later de storm weer gaat liggen hebben de dames van Haulerwijk de wedstrijd verloren met 11 – 0. De tweede wedstrijd tegen Grootegast loopt anders, de dames in het groen zetten een stevig verdedigingsblok op het veld. De dames van Grootegast spelen een geweldige wedstrijd en verliezen met slechts 3 – 0. In de derde wedstrijd wederom een wedstrijd tegen dames in het groen, nu komen de dames uit het Friese Waskemeer. Als we weer twintig minuten verder zijn dan staat er een 13 – 0 eindstand op het scorebord voor het meer dan oppermachtige Nieuw Roden. Een groot verlies voor Nieuw Roden is de voetblessure van de vanavond grotendeels werkloze keepster Margrythe Beute, die zelfs een bezoek aan het ziekenhuis moest brengen. Naast Nieuw Roden plaatsten de dames van Grootegast zich voor de tweede ronde.

De andere ploegen die zich plaatsten voor de tweede ronde zijn: Opende VR1, De Wilper Boys VR1.


52 views

Recent Posts

See All
bottom of page