top of page

KTP Nieuw Roden wint pittig duel in Stiens

STIENS – De zaalvoetbalsters van KTP Nieuw Roden blijven de eredivisie aanvoeren. De 2-3 zege op Avanti kwam echter niet zonder slag of stoot tot stand. Keepster Joukje van der Meer kreeg zelfs rood.

Al na vier minuten brak Grytsje van den Berg de ban: 0-1. De vooraf als zevende genoteerde Friezinnen wensten echter allesbehalve bij de pakken neer te zitten. Nieuw Roden moest dan ook alle zeilen bijzetten, maar hield de rijen gesloten.

Amper twee minuten na de hervatting maakte Amber Bandringa er 0-2 van. Drie minuten later kreeg de thuisclub nieuwe moed, toen gastenkeepster Joukje van der Meer met rood moest inrukken. Met Margrythe Beute tussen de palen gingen de Drenten verder. Meteen bracht Judith Trinidad de spanning volkomen terug: 1-2. Het antwoord van Grytsje van den Berg bleef echter niet lang uit (1-3). Maar nog in dezelfde minuut had Tessa Grashuis namens het taaie Avanti succes: 2-3. Omdat in de 13 resterende minuten niet meer werd gescoorde, kon Nieuw Roden met drie dure punten op zak de kleedkamer opzoeken.

Kraker tegen Drachtster Boys

Het team van Andy de Jong en Wiebe Kooiker leidt de dans met 36 uit 16. Vrijdag 23 februari ontvangen ze in Sportcentrum Leek Drachtster Boys. Bij de regerende landskampioen spelen de internationals Esther van Toledo en de in Zevenhuizen woonachtige Jessie Prijs.


24 views

Recent Posts

See All
bottom of page