top of page

Alle Hens aan dek in Sauwerd. Moeizame overwinning door Nieuw Roden Vr1

Sauwerd-De eerste competitie veldwedstrijd van 2018 werd gespeeld in Sauwerd. De plaatselijke club heette voluit, Succes Is Ons Streven. Afgekort S.I.O.S. Een gelijkende afkorting voor dames van Nieuw Roden was vooral in de eerste helft toepasselijk. S.O.S! red onze zielen of red ons schip. Als op een zinkend schip werd er bij Nieuw Roden achterin verdedigd. Paniek alom en fouten stapelden zich aan de lopende band op. Het duurde dan ook niet lang of SIOS beloonde zichzelf met een doelpunt. Hierna bleef SIOS druk zetten en verdiende meer. Bij Nieuw Roden verliep zelfs de opbouw alsof het schip al half gezonken was. Meerdere golven spoelden over het blauwe dek. Een licht puntje was de sterk spelende Annouk van der Donk. al stond het water aan haar lippen ze behoud rust en vooral het overzicht. Ze leidde dan ook niemand naar de reddingsloepen, maar zette vervolgens een prachtige aanval op die uiteindelijk belande bij noordelijk beste bomber Amber Bandringa. De 1-1 werd handmatig op het scorebord vermeld. Het water liep nog steeds naar binnen en het gat was nog niet gestopt. Nieuw Roden keepster Anique Hoogeveen hield de ploeg droog met haar uitstekende reflexen. Larissa Nijland schoot met kruit in haar benen de bal van 30 meter afstand in de verste kruising.1-2- Het fluitsignaal welke de rust aankondigde voelde alsof het zinkend schip op een zandbank strandde.

Tweede helft

Al gauw bleek dat de meeste gaten gedicht waren en de opbouw van Nieuw Roden zag er weer vertrouwd uit. Ondanks het betere spel, bleef SIOS druk houden en dat leverde de gelijkmaker op 2-2. Het tij werd nu definitief gekeerd en SIOS werd terug gedrongen en moest aan de noodrem trekken. Een penalty werd benut door Amber Bandringa. 2-3.De krachten van SIOS namen af en er was minder golfslag voor het doel van Nieuw Roden een conditioneel sterk Nieuw Roden roeiden nog even stevig door. Tessa Dammer speelde voor het eerst een hele wedstrijd en omdat Nieuw Roden aan de wal geen beste reserve stuurlui had staan, perste Tessa (popko) er nog een fantastische assist uit welke bij wie anders dan Bombr. Ambr. Belande. Het laatste gat werd gedicht en 2-4 was de eindstand.

Kwart finale Beker

De volgende wedstrijd zal het beter moeten. In de kwartfinale Beker tegen ACV willen de blauwhemden thuis revancheren. Het verlies van vorig seizoen waar Nieuw Roden strandde in Assen met penalty’s. ACV is momenteel koploper in de eerste klasse.24 februari, Aanvang 14.30 uur sportpark Nieuw Roden


52 views

Recent Posts

See All
bottom of page