top of page

Nieuw Roden VR2 wint in het hol van de leeuw de bekerfinale van Drachtster Boys VR2 met 1 – 4

Drachten – Het moment is vrijdagavond 9 maart 2018 om half acht in de avond, de plaats waar het moet gaan gebeuren is de Snij Noord sporthal in Drachten, de inzet is de KNVB beker. Twee teams hebben op hun route naar deze finale avond goede teams aan de kant kunnen zetten om hier te mogen zijn. Drachtster Boys heeft het thuisvoordeel met veel supporters op de tribune. Nieuw Roden heeft iets minder supporters meegenomen, maar het tekent de club sfeer, het volledige eerste team van KTP Nieuw Roden zit op de tribune alhoewel het vanavond nog de eredivisie competitie wedstrijd tegen Drs. Vijfje moet spelen.

Dan begint de wedstrijd, beide teams beginnen voorzichtig en kijken nog even de kat uit de boom. Beide teams lijken aan elkaar gewaagd en doen tactisch en technisch niet veel voor elkaar onder. Drachtster Boys speelt iets meer op kracht en heeft ook meer overtredingen nodig dan een jong en fris spelend Nieuw Roden. Het is Drachtster Boys dat in de zevende minuut de score opent als het Nieuw Roden onder druk zet, de bal wordt achter keepster Sanne van Steenwijk gewerkt vanuit een onoverzichtelijk woud van benen. Het publiek van Drachtster Boys schreeuwt het uit van vreugde, het zal in de loop van de avond echter steeds stiller worden. Een goede minuut later zet Nieuw Roden al stand weer recht als Amber van der Donk de 1 – 1 scoort. Drachtster Boys is zichtbaar geschrokken, het is dit soort tegenstand duidelijk niet gewend. Als de minuten verstrijken in de eerste helft lijken de beide ploegen met een 1 – 1 stand de rust in te gaan. Amber van der Donk denkt daar anders over, zo’n twee minuten voor de rust scoort de vanavond ongrijpbare Amber de 1 – 2. Zo vlak voor rust lijkt het tij in de wedstrijd te keren in het voordeel van de vrouwen van Nieuw Roden.

In de tweede helft maakt Drachtster Boys duidelijk dat het op zoek gaat naar de gelijkmaker, het dringt duidelijk aan. Er zijn aan beide kanten enkele goede kansen, maar beide keepsters liggen steeds goed in de weg. Vijf minuten voor einde bestraft de scheidrechter een harde overtreding van Drachtster Boys met een gele kaart. Met als gevolg dat het nu met een speler minder moet spelen. Binnen een minuut profiteert Nieuw Roden van de overtal situatie, goed en snel combinerend scoort het de 1 – 3 middels wie anders dan Amber van der Donk. Drachtster Boys zet nu alles op alles met een meespelende keepster. Nieuw Roden staat verdedigend als een huis en geeft weinig tot niets weg. In de laatste minuut scoort Amber haar vierde doelpunt van grote afstand in een onbeschermd doel. De vreugde is gigantisch bij Nieuw Roden, de overwinning is nu zeker en de beker is binnen.

Terug kijkend op de wedstrijd dan kun je, moet je zeggen dat de overwinning echt verdiend is. Nieuw Roden speelde als een goed geoliede machine, die deze avond niet serieus in de problemen werd gebracht door een soms wanhopig Drachtster Boys. De technische staf verdient dan ook zeker een compliment in de persoon van Sander Drent met ondersteuning van Wiebe Kooiker.


16 views

Recent Posts

See All
bottom of page