top of page

Opnieuw krijgt KTP Nieuw Roden te maken met vv Pernis

ALKMAAR – Opnieuw krijgt KTP Nieuw Roden te maken met vv Pernis. Vrijdag 30 maart werd de ploeg uit de regio Rotterdam in de finale van de KNVB-beker na verlenging met 3-2 verslagen.

Aan hoofdprijs in de clubhistorie voegt het team van Andy de Jong en Wiebe Kooiker in de vorm van de landstitel graag een tweede exemplaar toe. De laatste wedstrijd in de gewone competitie deed er vrijdagavond niet meer toe. De Drentse vrouwen klopten Team Alkmaar Sportstars: 2-5.

Pernis plaatste zich op het nippertje als vierde voor de play-offs. Nieuw Roden start vrijdag 13 april in Pernis, dat een week later naar Sportcentrum Leek komt. Is de stand na twee ontmoetingen 1-1, dan volgt de derde en beslissende partij wederom Leek. Als nummer één in de eindstand heeft Nieuw Roden namelijk thuisvoordeel. De andere halve finale gaat tussen FC Gelre uit Wehl (bij Doetinchem, tweede) en regerend landskampioen Drachtster Boys (derde).

In de snikhete sporthal in Alkmaar kregen de speelsters die in de bekerfinale minder aan bod kwamen, veel speelminuten. Stuk voor stuk speelden ze prima. Dankzij aanvoerster Grytsje van den Berg leidden de bezoekers halverwege met 0-1. Kort na de hervatting makte Amber Bandringa er 0-2 van. Door een eigen doelpunt kwam Nieuw Roden goedkoop op 0-3, waarna de concentratie verslapte. Inge Woldhuis en Milou Leendertse straften slordigheden af, waarmee de spanning zelfs volkomen terugkeerde (2-3).

Alkmaarse gok pakt verkeerd uit

De gok van de Noord-Hollandse middenmoter met een vliegende keeper pakte in de slotminuten verkeerd uit. Dankzij twee goals van Martine Kooiker stond het na twee keer 20 minuten zuivere speeltijd 2-5. De play-offs tegen vv Pernis kan KTP Nieuw Roden met vertrouwen tegemoet zien. In 22 competitieduels werden verreweg de meeste punten gepakt en het winnen van de KNVB-beker betekent een geweldige opsteker.


23 views

Recent Posts

See All
bottom of page