top of page

Nieuw Roden Vr1 deelt de slagroom met St. Annaparochie Vr1 (1-1)

St. Annaparochie- Na 40 minuten reistijd reed het vrouwen team van Nieuw Roden St. Annaparochie binnen. Een snelheid limit van 50 km werd aangegeven. Aangekomen op het mooie sportpark de Waaie was er een warm ontvangst door team manager Henk Lijzenga en Jeroen Paul van der Vaart. Direct viel op dat het getal 50 hier verbonden was aan een harige jonge man. Onherkenbaar op de vele aanplak biljetten, bleek bij binnenkomst in de kantine dat we op het verjaardag feestje van trainer en coach Sido Postma waren beland. Sprakeloos en als op een koninklijk portret zat Sido gekluisterd aan de stam tafel omringd door zijn spelers. Met een iets te korte sjerp voor sido’s lengte bleek hij verrast en (nu al) uit het veld geslagen door alle aandacht en cadeaus die Sido kreeg van zijn spelersgroep.

Evenwicht Op een prachtig kunstgras veld werd om 15.00 uur afgetrapt. Al gauw bleek dat Nieuw Roden als boven liggende party begon. Dit resulteerde en meerdere kansen in de eerste minuten van de wedstrijd. Maar het niet benutten van kansen maakte het vervolg van de wedstrijd tot een meer gelijkwaardige strijd qua kansen. Nieuw Roden dat goed combineerde om het doel van Sint Anna te bereiken strandde vaak in de afwerking. Aanvoerder Lisette Wagenaar liet met haar opgezette verdediging weinig toe. Sint Anna dat zich focuste op een snelle omschakeling en vaak met lange bal de spitsen probeerde te bereiken had evenmin succes. De doelpunten van beide teams werden dan ook keurig verdeeld. In de 40é minuut eerste helft was het Grytsje Jongsma die scoorde voor de Drenten en in de 40é minuut van de tweede helft scoorde Anne Sikkema voor de Friezen.

Arbitrage Het geloof in een goede arbitrage was tot deze wedstrijd danig aangetast door bizarre momenten in voorgaande wedstrijden. Bij déze wedstrijd werd een positieve opsteker voor de dames van Nieuw Roden meegegeven door de uitstekend fluitende scheidsrechter Gerard Hoekstra gesteund door beide club assistenten Henk Lijzenga en Jan van der Ploeg.

Next game; Inhaal wedstrijd, maandag 20.00 uur, BCV Bergum Vr1 – Nieuw Roden Vr1


64 views

Recent Posts

See All
bottom of page