top of page

KTP Nieuw Roden mist de finale landskampioenschap na verlenging en strafschoppen

Leek/ Nieuw Roden - Zaalvoetbal op het hoogste niveau is topsport, het moet allemaal kloppen.....fysiek moeten spelers in topvorm zijn, in het snelle spel moeten spelers hun rol blindelings kunnen uitvoeren, ze moeten de absolute wil hebben om te winnen en als het nodig is een plan B als plan A niet werkt. Wellicht nog belangrijker het moet tussen de oren goed zitten, sluit je af van alle druk en verwachtingen, daar kun je niks mee en is alleen maar ballast. Verwachtingen Gisteravond in de halve finale van landskampioenschap van de zaalvoetbal eredivisie was er druk voor KTP Nieuw Roden. Na een 3 - 1 verlies in Pernis, moest KTP aan de bak en was er de druk en de verwachting dat het team dat in de competitie met een straatlengte voorsprong op de nummer twee was geindigd het wel even recht zou zetten. Eerste helft KTP Nieuw Roden begon voorzichtig aan de wedstrijd en speelde in een te laag tempo om het goed staande Pernis in de problemen te brengen. Pernis dat duidelijk een storm verwachtte van KTP Nieuw Roden, kreeg van KTP alle ruimte hun favoriete spel te spelen. Snel en gemakkelijk combinerend had het al snel een overwicht in de wedstrijd en als het nodig was speelde het de lange bal. Het leek alsof KTP met name beducht was voor die gevaarlijke lange bal van Pernis en daarom met de handrem op de verdediging speelde. Toch was het KTP dat in de 15de minuut op voorsprong kwam middels een demarrage van Renee Huizinga die keepster Bianca Troost kansloos liet. De voorsprong van KTP werkte echter niet bevrijdend, KTP hield vast aan de behoudende speelwijze. De rust werd gehaald met een 1 - 0 gehaald ondanks een fel aandringend Pernis. Het was dan ook de voortreffelijk keepende Joukje van der Meer dat Nieuw Roden in de wedstrijd hield. Tweede helft Heel lang leek het goed te gaan met het resultaat van KTP Nieuw Roden in de tweede helft. Bij een snelle uitbraak van Grytsje van de Berg, omspeelde ze keepster Bianca Troost, op de doellijn werd de bal gekeerd met twee verdedigsters op de lijn. Grytsje zag het wel, maar de scheidsrechters niet..... de bal werd in eerste instantie met de hand uit het doel gehouden, daarna werd de bal weggewerkt. Dan twee minuten voor tijd een slippertje in de verdediging in de verdediging van Nieuw Roden. Jennifer Oliveira profiteerde en schoof het buitenkansje rechts langs keepster Joukje. De gelijkmaker was daarmee een feit. Verlenging en penalties De twee keer vijf minuten verlenging veranderden niets aan de gelijke stand, dus zouden de penalties de beslissing moeten brengen. Daar Pernis slechts 1 keer miste en KTP 2 keer miste, was Pernis de terechte winnaar van deze halve finale. Het teleurgestelde KTP heeft gelukkig toch nog een hoofdprijs aan dit seizoen overgehouden met de gewonnen beker, maar toch doet het verlies zeer. Bij topsport moet alles kloppen, dat deed het helaas niet voor KTP Nieuw Roden deze avond. 


108 views

Recent Posts

See All
bottom of page