top of page

Nieuw Roden VR1 wint doelpuntenfestijn van HZVV VR1 Hoogeveen

Nieuw Roden - Voetbal is emotie, winnen of verliezen het resulteert in vreugde of verdriet. Wat er ook gebeurt je doet het samen in het voetbal en in de emotie, zo ook vanmiddag op het sportpark aan de Zevenhuisterweg als Nieuw Roden VR1 mag aantreden tegen HZVV VR1 in de nacompetitie.

Maks Uilenberg Naar aanleiding van het verlies van club icoon Maks Uilenberg wordt er door de vrouwen van Nieuw Roden gespeeld met een rouwband. De wedstrijd wordt opgedragen aan Maks, een Nieuw Roden clubman in hart en nieren, een man waarvan te vroeg afscheid moest worden genomen, een man die wordt gemist. Dan is het om 12:30 tijd voor de beide teams om gezamenlijk op te komen. Ze stellen zich op richting de tribune, ter nagedachtenis aan Maks wordt er een minuut lang door beide teams en het publiek indrukwekkend geapplaudisseerd. Voetbal is emotie......

Eigen doelpunt Nieuw Roden Nieuw Roden begint goed aan de wedstrijd tegen de ploeg uit Hoogeveen, al in de vierde minuut test Renee Huizinga al de constructie van het doel van HZVV. Na de voorzet van Martine Kooiker neemt Renee de bal op de wreef, de bal spat op de lat weer terug in het veld. De verdediging van HZVV werkt in paniek de bal weg. HZVV heeft het in de beginfase niet gemakkelijk tegen de snelle aanvallen van Nieuw Roden. Dan krijgt HZVV in de 10de minuut een corner, de bedoeling van een verdedigster van Nieuw Roden zal waarschijnlijk zijn geweest om de bal naast het doel weg te werken.....de bal gaat echter in het uiterste hoekje langs de kansloze keepster Anique Hoogeveen. HZVV heeft nog geen schot richting het doel van Nieuw Roden gehad en staat toch zomaar met 0 - 1 voor.

Nieuw Roden geeft gas De speelsters van Nieuw Roden zijn niet onder de indruk van de 0 - 1 achterstand. In de 11de minuut komt Nikki Bosman gevaarlijk door in de as van het veld, zonder pardon wordt ze echter tegen het gras gewerkt in het strafschopgebied. De scheidsrechter geeft Nieuw Roden geen strafschop, maar legt de bal op de 16 meter lijn. Renee krult de bal over de muur, maar ook rakelings over de lat. De nummer twee van HZVV heeft geen grip op de razendsnelle Renee, in de 15de minuut passeert Renee haar wederom zo snel dat ze alle tijd heeft om de voorzet perfect op Amber Bandringa te spelen. Amber is deze middag on fire...... de bal wordt perfect aangenomen, met een droge uithaal doet de bal het net bollen. Binnen vijf minuten staat het alweer de 1 - 1 op het scorebord. HZVV doet wat het kan, maar in deze fase van de wedstrijd komt het er gewoon niet aan te pas. In de 24ste minuut gaat Renee weer op herhaling als ze weer over links de achterlijn haalt, de voorzet op Amber is nu niet helemaal perfect, de bal komt net achter Amber. Zoals eerder gezegd, Amber is on fire.....als een echt slangenmens harkt ze de bal binnen, ze kan deze middag gewoon niet missen, het schot vliegt onhoudbaar voorbij de keepster van HZVV voor een 2 - 1 voorsprong. Een minuut later een voorzet van Martine, verrassend mist een verdedigster van HZVV de bal... ook Renee die bij de tweede paal staat wordt verrast en mist de bal die via de buitenkant van de paal net naast gaat. Dan ontsnapt Renee over rechts in de 32ste minuut, de bal is weer perfect op Amber die ook nu gewoon weer de trekker overhaalt voor een 3 - 1 voorsprong. De hattrick van Amber is perfect. HZVV lijkt rijp voor de slacht, de meisjes in het rood wit laten de kopjes hangen, maar de kansen van Nieuw Roden willen er even niet meer in.

HZVV scoort op vervelend moment Dan in de 42ste minuut komt HZVV er goed uit over links, de verdediging van Nieuw Roden wordt op snelheid verslagen. Als de linkerspits van HZVV oog in oog met Anique komt vaalt deze niet, in de korte hoek scoort ze de aansluitingstreffer op een voor Nieuw Roden vervelend moment zo vlak voor de rust. Met de 3 - 2 ruststand op het scorebord is de wedstrijd nog zeker niet gespeeld, HZVV zal waarschijnlijk kracht ontlenen aan dit doelpunt en het een en ander in de tweede helft willen recht zetten.

Aandringend HZVV In de tweede helft komt HZVV goed uit de kleedkamer, fel spelend dringt het Nieuw Roden terug op de eigen helft. Veel speelsters van Nieuw Roden lijken naar lucht te happen, nu een ontketend HZVV overal op het veld de duels lijkt te winnen. HZVV heeft duidelijk conditioneel meer inhoud en maakt daar ook gebruik van. Met het nodige kunst en vliegwerk weet Nieuw Roden het doel schoon te houden. Sterker nog in de 69ste minuut ontsnapt Amber Bandringa vanaf de eigen helft, met een viertal verdedigsters in haar nek scoort ze vanaf een meter of zestien de veilig lijkende 4 -2. Na dit doelpunt, zijn er kansen over en weer, beide ploegen hebben mogelijkheden om te scoren. Na een snelle aanval over links scoort HZVV, wederom een doelpunt middels een snelle aanval over links. Het is met deze 4 - 3 stand gewoon weer een open wedstrijd. HZVV lijkt sterker, maar Nieuw Roden blijft gevaarlijk. Dan in de 87ste minuut een slippertje met gevolgen in de verdediging van Nieuw Roden, HZVV scoort simpel de gelijk maker en zet de 4 - 4 stand op het scorebord. De vreugde van spelers en supporters van HZVV is enorm.

Nieuw Roden beslist de wedstrijd De spanning is op en langs het veld te snijden, het lijkt op een verlenging te gaan worden. Coach Wiebe Kooiker heeft daar geen trek in en stuurt zijn vrouwschappen naar voren. Na een tweede hoekschop rij is het dan zover, vanuit een kluwen van speelsters is het Martine Kooiker die haar hoofd tegen de bal slaat. De bal vliegt over de keepster van HZVV heen en langs drie op lijn staande verdedigsters van HZVV. De ontlading is enorm bij de speelsters van Nieuw Roden en de supporters langs de lijn, de teleurstelling van HZVV is zichtbaar groot. Voetbal is emotie.....

Volgende ronde nacompetitie. Terugkijkend op de wedstrijd, heeft Nieuw Roden het zich niet gemakkelijk gemaakt. Steeds weer liet het HZVV terugkomen in de wedstrijd, leuk voor het kijkspel, maar slecht voor de bloeddruk. Dit soort wedstrijden kosten veel energie, hopelijk is de batterij aanstaande woensdag weer opgeladen als het in de volgende ronde van de nacompetitie moet aantreden tegen VIOD VR2. VIOD had met 3 - 0 gewonnen van Groen Geel VR1. De overwinning van vandaag werd door het team van Nieuw Roden VR1 passend opgedragen aan Maks.


11 views

Recent Posts

See All
bottom of page