top of page

KTP Beach Soccer Club grijpt naast de prijzen.

Verslag Nederlands Kampioenschap Beachsoccer voor Amateurs Vrouwen Eredivisie en Vrouwen Topklasse zaterdag 28 juli 2018 te Scheveningen.

Voor KTP Nieuw Roden deden de volgende teams mee

Vrouwen 1 bij de Eredivisie en Vrouwen 2 bij de Topklasse.

Vrouwen 1.

Helaas was er voor vrouwen 1 bij het begin van dit toernooi niet meer te halen dan maximaal een 5e plaats in de eindrangschikking gezien de stand na eerder gespeelde wedstrijden in dit seizoen. Oorzaak was dat er in de competitie (ondanks de grote selectie spelers) nooit een compleet team kon aantreden door vele andere verplichtingen van speelsters. Zo belande het Vr1 team in de P/D poule

Toch ging men ervoor en KTP werd overtuigend winnaar in de P/D poule door hun tegenstanders met grote cijfers weg te blazen.

Vrouwen 2

Vrouwen2 moest vandaag aantreden in de Topklasse met als tegenstanders, Wilhelmina en Wadenoijen.

De eerste wedstrijd tegen Wilhelmina werd met 4-1 gewonnen. Tegen Wadenoijen werd het 2-0.

Nogmaals werd er gespeeld tegen deze tegenstanders met als resultaat een 6-1 overwinning tegen Wilhelmina en een 3-0 overwinning tegen Wadenoijen.

Ongeslagen als poulewinnaar met 12 punten en een doelsaldo van 15-2, werd

de finale om het Nederlands Kampioenschap gehaald.

De finale zou worden gespeeld tegen Jong Holland, de winnaar uit de andere poule.

Een spannende wedstrijd die KTP had moeten winnen gezien de kansen die zij hebben gehad. Het werd uiteindelijk een gelijkspel 2-2 nadat KTP tot 4 minuten voor tijd nog een 2-1 voorsprong heeft gehad. Ook bij enkele beslissingen van de scheidsrechter zat het niet mee. Eerst werd een doelpunt afgekeurd bij de stand van 2-1 voor het aanvallen van de keepster van Jong Holland, terwijl de bal mijns inzien los was. Even later scoorde Jong Holland de 2-2. Iedereen dacht al aan een strafschoppenserie totdat KTP 42 seconden voor tijd (uit mijn ooghoeken gezien op het scorebord) alsnog de 3-2 scoorde. Helaas de scheidsrechter had op dat moment al afgefloten.

Uiteindelijk dus strafschoppen. Ook hier was het geluk niet aan onze zijde en werd deze finale in het voordeel beslist voor Jong Holland. Jammer, maar met een tweede plaats op het Nederlands Kampioenschap kun je ook mee thuiskomen.

De tweede plaats gaf nog het recht op een wedstrijd tegen de verliezer play-offs Eredivisie. Veel waarde, al is het de eer, had deze wedstrijd volgens mij niet omdat er al een team van KTP in de Eredivisie speelt

Ook deze wedstrijd eindigde in een gelijkspel en ook hier dus weer strafschoppen, welke beter door de speelsters van de tegenpartij werden benut.

De vrouwen hebben er alles aan gedaan, geen enkele wedstrijd verloren en twee keer door strafschoppen

uitgeschakeld. Soms moet het ook een beetje meezitten.


35 views

Recent Posts

See All
bottom of page