top of page

Bliksemstart Nieuw Roden VR1 in de KNVB beker

Nieuw Roden - Het is vanmiddag de day after voor de dames van Nieuw Roden na het glorieus winnen gisteravond van de landelijke supercup in de zaal eredivisie voor vrouwen tegen de regerend landskampioen TPP, het voormalige vv Pernis. Op deze zatermiddag mogen de dames in het blauw aantreden tegen de dames in het geel-zwart van de IJsselsteinse voetbalclub. Nieuw Roden mag na de promotie naar de 1ste klasse landelijk spelen voor de KNVB beker, de bus van de gasten was iets meer dan drie uur onderweg geweest naar het verre Nieuw Roden.

Het team van Nieuw Roden Er zijn wat veranderingen geweest en als we coach/ leider Wiebe Kooiker mogen geloven, dan komen er wellicht nog wat meer versterkingen. Nieuw op het veld is de tweeling Anne en Esmee de Vries, beiden speelden al voor Nieuw Roden in de zaal. Naast de tweeling Annouk en Amber van der Donk dus een tweede tweeling in het veld. De verslaggever kan ze echt niet uit elkaar houden..... Nieuw is ook Nancy Loth van de veld eredivisie club Heerenveen. Ook weer terug op het vertrouwde oude nest is Quelly Soumahu. Renee Huizinga laat haar kunsten nu in het verre Spanje zien, juf Grytsje van den Berg zal vanaf dit seizoen alleen schitteren in de zaal. Ook Sanne Bijlstra zal gemist worden, de stille kracht van Nieuw Roden in de zaal en op het veld.

De bezoekers openen de score Als de verslaggever na de Veldslag om Norg op het sportpark van Nieuw Roden verschijnt, dan is de wedstrijd al een klein kwartier oud. De stand is nog steeds nul tegen nul, daar komt echter heel snel verandering in. Na een nuttige redding van onze keepster Anique Hoogeveen, mag IJFC een hoekschop nemen. De bal vindt een speelster van IJFC bij de tweede paal, ditmaal is Anique kansloos op de harde kopbal. De verdediging van Nieuw Roden ziet er even niet goed uit, de 0 - 1 voor de bezoekers is het logisch gevolg.

Komt Nieuw Roden terug? De achterstand doet niet bij Nieuw Roden het heilig vuur ontbranden, het oogt conditioneel niet helemaal top. De combinaties bij IJFC lijken wat beter te lopen, maar het team komt niet sterk over. Als het deze middag wat zou willen winnen, dan hadden ze het momentum moeten benutten door Nieuw Roden direct onder druk te zetten om de voorsprong uit te breiden. Eigenlijk gebeurt er tot de 35ste minuut maar weinig vermeldenswaardig op het veld. Het is Nancy die oprukt naar het strafschop gebied, een resolute sliding van een verdedigster mist de bal, maar niet Nancy. Net buiten het strafschopgebied krabbelt Nancy moeizaam weer overeind, onder luid protest van de dames in het geel zwart beslist de scheidrechter voor een vrije trap. De aanvoerster Amber Bandringa zet zich achter de bal, terwijl de scheidsrechter de muur op de gewenste afstand zet. De bal vliegt met een fraaie boog over de muur en vliegt net over de keepster heen. De bal raakt de lat buiten het bereik van de grijpende handen van de keepster, de terugkomende bal valt voor de voeten van Martine Kooiker. De volley van Martine is niet goed gericht en het gevaar voor IJFC is daarmee beslecht. Twee minuten later moet Anique handelend optreden bij een counter van IJFC, de bal half stoppend stuitert de bal richting de doellijn van Nieuw Roden. Nancy staat wederom op de goede plek en vanaf de lijn brengt ze redding. Ondanks de inzet van beide partijen blijft het bij de 0 - 1 voorsprong van de bezoekers.

Nieuw Roden krijgt het op de heupen In de tweede helft een totaal ander Nieuw Roden, al in de tweede minuut is het de linker verdedigster Quelly Soumahu die een schot van net buiten de zestien meter tegen de binnenkant van de paal ziet belanden. De bal komt terug in het veld tegen de achterkant van de keepster van IJFC, miraculeus belandt de bal niet in het doel maar gaat links naast. In de 52ste minuut een uithaal van een van de meisjes van der Donk. De keepster ziet er niet goed uit, ze duikt half over de bal heen en de bal rolt pijnlijk traag over de achterlijn. Het staat weer gelijk. Dan nog geen twee minuten later een hoekschop van Martine, bij de eerste paal springt Nancy hoog, de kopbal wordt half verwerkt door de verdediging van IJFC. De vanmiddag erg goed spelende Nikki Bosman is er als de kippen bij, een wanhopige sliding van een verdedigster van IJFC mag niet baten. Nikki scoort de 2 - 1 voor een erg blij Nieuw Roden.

Nieuw Roden beslist de wedstrijd De wedstrijd is nu volledig gekanteld,als Nieuw Roden druk naar voren zet dan slaat de paniek bij IJFC toe. Een conditioneel niet optimaal Nieuw Roden, zet gedoseerd druk als het daarvoor de kans ziet. In de 70ste minuut een voorzet op Martine, zij neemt het doel van IJFC onder schot. Je krijgt haast medelijden met de keepster van IJFC, ze keert de bal weer half en ook Martine profiteert van het buitenkansje. Met een subtiel boogje verdwijnt de bal ook nu weer in het doel van IJFC voor de 3 - 1 voorsprong. Dan ontsnapt Amber Bandringa vanaf de middenlijn en stormt richting het doel van IJFC, een sliding van een verdedigster stopt Amber niet echt. De uitkomende keepster van IJFC geraakt uit positie door de sliding en Amber schiet onder druk van de aanvoerster van IJFC de allesbeslissende 4 - 1 binnen. Hierna gelooft Nieuw Roden het wel en mag IJFC het spel bepalen zonder dat het een invloed heeft op de ruime voorsprong van Nieuw Roden.

Wie stopt Nieuw Roden? Deze vraag is ook vorig seizoen menigmaal gesteld en eigenlijk ook de seizoenen daarvoor, welk team stopt Nieuw Roden en in de zaal en op het veld? Steeds als je denkt het kan niet beter, presteren de dames uit Nieuw Roden het onmogelijke.


25 views

Recent Posts

See All
bottom of page