top of page

Voetballiefhebbers

Of ik een voorwoord voor de wedstrijd in de landelijke bekervoorronde tussen de vrouwen van het ‘nietige’ Nieuw Roden en het gerenommeerde Saestum wil schrijven, luidt de vraag. Nou vooruit dan maar. Uiteindelijk betreft het hier geen alledaagse partij. Dat ‘nietige’ heeft u niet van mij. Het klopt ook niet, want van een Calimero-gevoel hebben de blauwgehemde dames uit Noordenveld helemaal geen last. Als winnaar van de KNVB-beker en de Supercup staan ze inmiddels op de landelijke kaart. Weliswaar die van het zaalvoetbal maar wat is daar mis mee? De successen zullen zeker tot Zeist doorgedrongen zijn, want daar huist Saestum (van 1926). Ook ‘buiten’ weet het ambitieuze Nieuw Roden inmiddels van wanten. Niet voor niets is de formatie drie(!) keer op rij gepromoveerd. Nieuw Roden bewijst gewoon dat zaal- en veldvoetbal prima te combineren vallen. ‘Onze’ dames hoef ik niet voor te stellen. Die zijn op dit sportpark genoegzaam bekend. Dat geldt niet voor de speelsters van Saestum. ‘Vroeger’ was dat anders. Toen vormde Saestum de harde kern van het Nederlandse vrouwenteam. Voorbeelden: Anouk Hoogendijk (tegenwoordig analiste), keepster Angela Christ, oud-bondscoach Vera Pauw en Annemieke Kiesel-Griffioen, met 156 interlands recordhouder bij Oranje. Veel Saestum-dames verdienden de kost bij de KNVB, zodat ze altijd met voetbal bezig waren. Sinds 2007 is het vrouwenvoetbal geprofessionaliseerd en dat heeft ‘ons’ bepaald geen windeieren gelegd. Denk aan de Europese titel in 2017. Liefst acht keer werd Saestum landskampioen, voor het laatst in 2006. De volle prijzenkast bevat ook vier KNVB-bekers en twee Supercups. Eigenlijk pakte de Zeister brigade tien titels, want in 2015 en dit jaar bleek Saestum de beste topklasser. Dus de beste bij de amateurs. Maar het ingespeelde en vaak soepel scorende Nieuw Roden is niet kansloos. De gretige Drentse dames willen genieten en wat is dan leuker dan een vette stunt tegen een heus bolwerk….. Ik wens u een aangename en sportieve ontmoeting. Wessel Aslander, medewerker amateurvoetbalwebsite Tweenul.nl 


12 views

Recent Posts

See All
bottom of page