top of page

Nieuw Roden VR1 wint van topklasser SSS VR1 voor de KNVB-beker

Nieuw Roden - Het begint er bijna op te lijken dat het gewoon wordt dat op het sportveld van Nieuw Roden de crème de la crème van het Nederlandse vrouwenvoetbal verschijnt. Nadat enige weken geleden de wedstrijd tegen de meervoudig Nederlands kampioen Saestum werd gespeeld. Is het deze zaterdagmiddag de topklasser SSS Klaaswaal VR1 die voor de landelijke KNVB-beker aantreedt op het sportpark aan de Zevenhuisterweg. Het is natuurlijk niet gewoon wat het team van Wiebe Kooiker allemaal voor elkaar krijgt, alleen al het mogen spelen van dit soort wedstrijden is een hele eer. Het spreekt voor zich dat Nieuw Roden de underdog is, maar waar in het Noorden kunnen jonge talenten spelen tegen dit soort topklasse ploegen. Dit zijn ploegen die dicht tegen het betaalde vrouwenvoetbal aanleunen, spelen tegen dit soort ploegen daar wordt je echt beter van als jong talent.

Goede sfeer op het sportpark Aangekomen op de parkeerplaats is de bus van SSS VR1 duidelijk zichtbaar, het was voor dit team dat vanachter Rotterdam moest komen een lange rit van iets meer dan 3 uren. Het is weer gezellig druk op het terras bij de sportkantine, het duidelijk dat men zich verheugt op de wedstrijd. De verwachtingen zijn niet direct hoog, de vrouwen van SSS Klaaswaal worden hoog ingeschat, met name de spits schijnt erg gevaarlijk te zijn. Het team van Nieuw Roden is gelukkig compleet, waardoor ook de bank sterk bezet is. De wedstrijd begint iets later dan de geplande tijd van half drie. Er wordt door de scheidsrechter rekening gehouden met de lange reistijd van SSS, zodat ze hun warming-up volledig kunnen afwerken.

De ploegen zijn aan elkaar gewaagd Direct vanaf de aftrap is het duidelijk dat dit een wedstrijd wordt om je vingers bij af te likken. Beide teams staan goed en laten de bal het werk doen, het is een genot om te zien dat beide ploegen een behoorlijk technische bagage hebben. De ploeg uit Rotterdam is zeker niet verlegen en zoekt na een korte periode van aftasten de aanval. Al in de vierde minuut verdient het een hoekschop, het zorgt niet direct voor heel veel gevaar. De dames uit Rotterdam zijn redelijk klein van stuk, in de lucht blijkt Nieuw Roden met zijn lengte veel sterker. Het zal dan ook verdere verloop van de wedstrijd hier dankbaar gebruik van maken. SSS krijgt in deze fase een paar kleine kansjes, maar als het dan nodig is dan staat keepster Anique Hoogeveen haar mannetje. Opvallend is de rust in de verdediging van Nieuw Roden met Nancy Loth als laatste man. Nancy die betaald voetbal bij Heerenveen heeft gevoetbald tegen clubs als bijvoorbeeld Ajax en Twente, is niet alleen in staat de verdediging van Nieuw Roden te organiseren, maar geeft ook de nodige aanvallende impulsen.

Nieuw Roden groeit in de wedstrijd In de 14de minuut wordt de spits van Nieuw Roden Amber Bandringa in het strafschop gebied van SSS aangespeeld. Met de rug naar het doel zet het krachtmens aan voor een korte draai, door haar snelle aanzet is ze haar tegenstandster kwijt. Het schot met de binnenkant van de voet gaat over de vingertoppen van de keepster van SSS. Het schot daalt echter niet snel genoeg en vliegt rakelings over de lat. Tot nu toe was dit de beste kans van de wedstrijd, de coach van SSS die zich nog niet had laten horen is duidelijk geschrokken. Volgens hem moeten zijn speelsters beter de binnen kant in de verdediging veilig stellen. Voor de supporters van Nieuw Roden is duidelijk dat Amber in topvorm op het veld staat, het blijkt dat als Amber het vanmiddag op haar heupen krijgt dat de verdediging van SSS machteloos is. Dat kan vanmiddag nog wat worden..... Twee minuten later een goede voorzet over rechts van Martine Kooiker, de altijd gracieuze Annouk van der Donk heerst in de lucht, de kopbal mist enigszins richting en verdwijnt rechts naast het doel. In de 20ste minuut ontsnapt SSS over links, Anique komt snel en goed uit haar doel waardoor het schot van de spits van SSS rechts voorbij de tweede paal gaat. Ondanks dat Nieuw Roden groeit is het duidelijk dat SSS met snelle combinaties gevaarlijk kan worden. Als Nieuw Roden in de 27ste minuut een hoekschop mag nemen middels Nikki Bosman is de overmacht van de luchtmacht van Nieuw Roden wederom duidelijk. Hoog springend krijgt Amber Bandringa de bal perfect op haar voorhoofd, de bal wordt goed naar de grond gekopt. De keepster en aanvoerster van SSS laat zien dat zij de beste speelster van haar team is, met een katachtige duik stopt ze niet alleen de bal, maar heeft deze ook gelijk klemvast. Wanneer Grytsje in de 36ste minuut ontsnapt en alleen op de keepster van SSS afkomt, wordt het harde schot wederom door de keepster van SSS onschadelijk gemaakt. In de eerste helft willen er nog geen doelpunten vallen, dus gaan beide ploegen met een 0 - 0 ruststand de kleedkamer in.

Nieuw Roden in de tweede helft altijd sterker Zoals coach Wiebe Kooiker het altijd zegt:"In de tweede helft zijn wij altijd sterker". Hij weet zelf ook niet hoe dat komt, wellicht door het spelen van de zaalvoetbal wedstrijden op vrijdagavond. Nu was de eerste helft één van de beste die de verslaggever dit seizoen van Nieuw Roden heeft gezien, kan het in de tweede helft ook nu nog beter? Al in de 46ste minuut neemt Amber Bandringa het doel van SSS onder vuur, maar ook nu weet de keepster van SSS het schot onschadelijk te maken. SSS probeert direct wat terug te doen, de spitsen van SSS hebben het vandaag niet helemaal en ook dit schot gaat links naast het doel. Na een ingooi van Nieuw Roden geeft Grytsje een voorzet op Annouk, het schot is werkelijk erg hard, maar het schot van Annouk wordt stijlvol gestopt. Deze keepster is naar de smaak van de verslaggever een beetje te goed, wie is vanmiddag in staat haar te passeren?In de 56ste minuut wellicht de mooiste aanval van Nieuw Roden: het begint rechts achterin bij Nancy, ze benut de ruimte voor haar, de pass op Martine op rechtsbuiten is op maat, de voorzet op Amber is nauwkeurig. Amber komt nu alleen voor de keepster van SSS, het wordt echter vervelend eentonig de keepster van SS blijft ook nu haar doel schoonhouden. Nieuw Roden is nu echt sterker, maar kan het maar niet uitdrukken in doelpunten.

Nieuw Roden schroeft het niveau op Daar waar de verdediging van SSS steeds meer scheurtjes begint te vertonen, gaat het voor hun in de 69ste minuut helemaal mis. Grytsje krijgt een hoge bal op de rand van het 16 meter perfect onder de controle en snelt op volle snelheid haar tegenstandster voorbij. De verdedigster is te laat met haar sliding en raakt niet de bal, maar het been van Grytsje die onvrijwillig naar het gras gaat. De scheidsrechter kent geen twijfels en beslist resoluut voor een strafschop. Amber zet zich achter de bal, als iemand zo koel is als ijs dan is het Amber wel, de spanning is bij een ieder voelbaar. Amber neemt haar aanloop, ze haalt uit voor een hard schot laag in de linker hoek. De keepster van SSS duikt stijlvol de goede hoek in, maar het schot van Amber heeft naast de juiste richting ook de juiste snelheid. De bal doet het net bollen, de vreugde is groot zowel in het veld als bij het publiek aan de kant.

SSS geeft alles De ploeg uit Rotterdam gaat nu oppertunistisch naar voren spelen en dringt Nieuw Roden terug. Alle respect voor de scheidsrechter van vanmiddag, die gewoon zoals het hoort een "onzichtbare" wedstrijd floot. Hij lijkt na het toekennen van de strafschop enigszins compensatie gedrag te vertonen. Nieuw Roden krijgt een aantal twijfelachtige beslissingen tegen, die SSS helpen om de druk op Nieuw Roden vast te houden. De verdediging van Nieuw Roden houdt echter fantastisch stand, alle complimenten voor de verdediging vandaag die gewoon rustig blijft onder de druk van SSS. Dan is het in de 89ste minuut weer Amber-time, vanaf de eigen helft ontsnapt ze op volle snelheid aan de verdediging van SSS. De grensrechter van SSS vlagt voor buitenspel....de scheidsrechter roept: "Speelster komt van eigen helft, is geen buitenspel!". Amber stormt op de keepster van SSS af, dit keer geen schot, Amber heeft geleerd in deze wedstrijd, met een sleepbeweging loopt ze om de keepster van SSS heen, het schot in het lege doel is nu gewoon een formaliteit. De 2 - 0 gooit nu de wedstrijd in het slot, de overwinning is nu een feit. Nieuw Roden wint van een TOPKLASSER voor de landelijke KNVB beker, u leest het goed Nieuw Roden wint van SSS VR1 een ploeg die in de topklasse speelt!


15 views

Recent Posts

See All
bottom of page