top of page

Winst in Koekange

Nieuw Roden vr1 wint in Koekange

Vitesse ’63 Vr1 – Nieuw Roden Vr1. 3-4 Koekange- Een goede ontvangst in een prachtige bestuurskamer met vriendelijke Vitessenaren was het begin van een leuke middag. Qua leden een vergelijkbare club als Nieuw Roden. Vitesse beschikt over een prachtige accommodatie waar geen sprietje verkeerd ligt. De senioren club is dan ook goed te vergelijken met deze van Nieuw Roden. Dat het een moeilijke wedstrijd zou worden was voorzien doordat Nancy Loth en Aanvoerder Amber Bandringa niet aanwezig konden zijn. Nancy en Amber hadden een stage weekend in Zeist met het Nederlands zaalteam. Een aantal speelsters met blessures zorgen dan ook voor een elftal zonder wissels. Een wisselspeler werd op het laatste moment nog toegevoegd. Niemand minder dan “Good Old” Henrieke Huisman (Nieuw Roden zaal Vr4) was bereid om mee te spelen. Henrieke heeft een Tolbert verleden en heeft nog steeds de snelheid als weleer. Figuurlijk en atletisch als een gazelle. De spelersgroep hoopt dan ook na deze ervaring met Henrieke dat ze voor een volledige comeback gaat. Aanvoerder Het gemis als speelster is Amber Bandringa een grote aderlating. Maar haar functie als aanvoerder werd makkelijker ingevuld. Femke Mulder bleek de aangewezen persoon. Als echte leider ontpopte Femke zich. Vier keer leidde de nieuwe aanvoerder haar team terug naar de middenstip en ging daarin letterlijk en figuurlijk voorop. Te kort Vitesse was de ploeg die zich telkens op voorsprong zette. Dit gebeurde al in de eerste minuut, maar het antwoordt kwam snel door Martine Kooiker. 1-1. Al gauw werd er weer tegen een achterstand aangekeken. 2-1. Nu kwam er een antwoord uit een vrije trap op 40 meter afstand van het doel. Larissa Nijland wist de voorzet om te krullen tot een fantastisch doelpunt. Vitesse keeper bleek tekort. 2-2 Blunder Over onze keepster Anique Hoogeveen niets dan goed. Haar reddingen en haar voetbaltechnische kwaliteiten zijn ongekend. Maar terwijl ze de missende aanspeel punten Amber Bandringa en Nancy Loth nog zocht liet ze zich deze dag door een attente Vitesse speelster verrassen. De anders zo koele en technische Anique ging voor het eerst de fout in. Anique haar verbale reactie was zo goed dat Amber en Nancy dit gehoord moesten hebben in Zeist. Ook de zelfreflectie werd gemist en langs de zijlijn werd begrepen dat Anique haar reactie ook voor de missende speelsters bedoeld was? Shinen Mariël Miedema boog persoonlijk de 3-2 achterstand om naar een 3-4 winst. Dit onder toeziend oog van haar ex trainer Freddy Bollegraaf uit Mariël haar Viod verleden. (Freddy is momenteel de trainer bij Vitesse ’63.) Een geweldige vrije trap en in de slotminuten een uitstekend genomen penalty werd Mariël de match winner. 


13 views

Recent Posts

See All
bottom of page