top of page

Nieuw Roden Vr2 gaat spectaculair verder in de landelijke KNVB beker

Nieuw Roden Vr2 gaat spectaculair verder in de landelijke KNVB beker tegen eredivisie club Team Alkmaar/ Sportstars Vr1 Leek - De eredivisie voor het vrouwenvoetbal in de zaal begon deze vrijdagavond met de kwartfinales van de landelijke KNVB-beker. In Leek mocht de koploper van de hoofdklasse zaal Nieuw Roden Vr2 aantreden tegen het eerste team van eredivisie club Team Alkmaar/ Sportstars. De dames uit Alkmaar doen het voortreffelijk met een derde plaats in de eredivisie en doen dan ook volledig mee in de strijd om de play-off posities voor de landstitel. Het eerste team van KTP Nieuw Roden was al uitgeschakeld in de vorige ronde. Nieuw Roden vrouwenvoetbal sterk in de breedte Dat het vrouwenvoetbal in Nieuw Roden sterk is in de breedte, blijkt ook wel uit de resultaten van het tweede team. Dat het doordrong in de beker voor de landelijke beker was al erg bijzonder, met een overwinning tegen het team Futsal Apeldoorn, dat lange tijd koploper was in de eredivisie. Inmiddels heeft het talententeam van Nieuw Roden met een ongekende overmacht zich geplaatst voor de finale om de Roel Klazinga trofee van het Leekster voetbalgala. Intieme sfeer In het sportcentrum Leek is er welhaast een intiem en gezellig sfeertje, de die-hard fans van Nieuw Roden, naaste vrienden en familie zaten op de tribune. Teammanager Wiebe Kooiker van KTP Nieuw Roden fungeerde deze avond als fotograaf. Coach Sander Drent van Nieuw Roden Vr2 had versterking gekregen van coach Andy de Jong, zodat er een erg sterke technische staf op de bank zat. De scheidsrechters trio stond onder leiding van top scheidsrechter Martin Arends, die altijd garant staat voor een strakke leiding van iedere wedstrijd. Degene die ontbrak was bondscoach Marius Privee, als je op zoek bent naar jonge talenten voor het Nederlands team was vanavond natuurlijk de avond om die te zien. Team Alkmaar/ Sportstars is voorin scherp Als de wedstrijd om half tien begint is de speelwijze van Alkmaar opvallend. In balbezit speelde het de bal rustig achterin rond en maakte het geen aanstalten om aanvallend enige actie te ondernemen. Het liet Nieuw Roden komen en leunde sterk op een massieve verdediging, een opvallende strijdplan tegen het tweede team van Nieuw Roden. Toch was het binnen twee minuten al succesvol. Een harde trap naar voren werd subtiel van richting veranderd door de spits van het Nederlands team, Milenca van Ee. Een domper op de goede bedoelingen van Nieuw Roden. Nieuw Roden voerde de druk op het doel van Alkmaar op tot ongekende hoogten, maar het moet gezegd worden de verdediging van Alkmaar stond goed en verdedigde ongekend fel. In de negende minuut begon het fort Alkmaar enige scheuren te vertonen, een schot na een snelle combinatie van Nancy Loth en Kimberly van Rooijen ging net naast. Na een overtreding op Nancy ging de vrije trap van Amber van der Donk diagonaal net voorbij de verre kruising. Tot op dit moment van de wedstrijd zijn de aanvallen van Alkmaar uiterst zeldzaam, toch is het Lotte Donath die de 0 - 2 mag aantekenen. Nu ook weer een lange bal van achteruit die Lotte lijkt te missen, maar ze veranderde de bal genoeg van richting om keepster Anique Hoogeveen te verrassen. De 0 - 3 valt na wederom een erg hoge bal die met een grote boog net over de uitgestrekte handen van Anique valt en die precies onder de lat valt. Alles leek in deze fase van de wedstrijd verloren een veel sterker Nieuw Roden stond met 0 - 3 achter tegen een tegenstander waarbij de aanvallen op een hand te tellen waren. Nieuw Roden recht de rug Nadat de dames van Nieuw Roden uit de kleedkamer waren gekomen voor de tweede helft, was het duidelijk dat het tempo flink werd opgevoerd. Technisch gezien hadden de speelsters in het blauw duidelijk iets meer in mars dan de speelsters in het rood zwart. Femke Mulder, de topscoorster van het Leekster voetbalgala, was de eerste die dicht bij een doelpunt was. Het strakke schot gaat echter net links naast de paal. Dan een aanval op het hoogste tempo door het midden, de bal belande tussen de benen van Amber, de reactie van in de topvorm verkerende Amber is dodelijk. De zo broodnodige aansluitingstreffer was hiermee een feit. Dit gooide bij het luidruchtige publiek duidelijk olie op het vuur. Verrassend genoeg begon Alkmaar hierna meer naar voren te voetballen, Nieuw Roden kreeg hierdoor meer ruimte, naast de spanning kreeg de wedstrijd nu ook een 10 voor de uitvoering. Houd altijd rekening met Nieuw Roden In de achtste minuut van de tweede helft werd het kanon van Nieuw Roden in stelling gebracht, vrijwel van de middenlijn haalde ze uit voor een verwoestend hard schot. De kanonskogel werd alleen gevangen door het net van Alkmaar, de 2 - 3 werd met een oorverdovend enthousiasme op het veld en de tribunes gevierd. De wedstrijd die gesloten begon werd nu volledig open gespeeld zonder enige tactische opdrachten, scoren was nu het devies voor de beide ploegen. In de 10de minuut was Alkmaar nog dicht bij een doelpunt met bal op de paal en niet veel later was het Amber die op de lijn redding bracht nadat keepster Anique was gepasseerd. Diezelfde Amber kwam op via de rechterkant en legde de bal af op de instormende Nancy. Zich langmakend gleed ze bal onder de keepster van Alkmaar door voor de 3 - 3. De vreugde kende nu geen grenzen meer, toch verloor Nieuw Roden niet de concentratie. Het moet gezegd worden met het nodige kunst en vliegwerk weet Alkmaar knap de 3 - 3 te verdedigen tegen een volledig ontketend Nieuw Roden. Ondanks het feit de coach van Alkmaar in de laatste fase van de wedstrijd naar de tribune werd gestuurd door scheidsrechter Martin Arends na een aanvaring. Penalty's Ergens is het altijd jammer dat een wedstrijd beslist wordt door het nemen van penalty's, zeker als deze worden genomen na een wedstrijd waar werkelijk alles in zat wat een Hollywood film tot een kaskraker maakt. Beide teams mochten hun lijstje maken van die speelsters die de uitdaging hadden om rustig te blijven en te scoren. Nadat de lijstjes bij hoofdscheidsrechter Martin Arends waren ingeleverd kon het eindspel beginnen. Alkmaar mocht beginnen, de nummers 5, 7 en 9 van Alkmaar scoorden, Mariël Miedema, Amber van der Donk en Nancy Loth scoorden allen onberispelijk. Toen mocht de nummer 6 van Alkmaar aantreden, ze schiet hard halfhoog in, keepster Anique blokkeerde bal met beide handen en werkte daarmee de bal over het doel heen. Femke Mulder was nu als vierde in lijn die namens Nieuw Roden de wellicht alles bepalende penalty mocht nemen. De enorme druk die op deze penalty lag was niet af te lezen op het lichaam van Femke, de keepster van Alkmaar kwam er niet aan en was kansloos op het gerichte harde schot. Ze heeft het al zo vaak laten zien, op Femke kun je gewoon altijd rekenen in dit soort omstandigheden. De vreugde uitbarsting die nu uitbrak was zo terecht, na zo'n wedstrijd waar werkelijk alles in zat en werkelijk tot de laatste seconde zo verschrikkelijk spannend was. Waar kan dit eindigen? Het is een vraag die wel vaker gesteld is in het verleden na wedstrijden van Nieuw Roden na weer een onverwacht geweldig resultaat. Nadat Nieuw Roden Vr 2 nu al twee topploegen uit de eredivisie zaal aan de zegekar heeft gebonden, zou het zo maar ook de volgende stap kunnen zetten richting de finale van de landelijke KNVB-beker. Hoe dan ook, met deze wedstrijd zal Nieuw Roden wederom de wenkbrauwen doen fronzen bij de kenners van het vrouwenvoetbal in Nederland. Je zal in de loting voor de volgende ronde maar Nieuw Roden Vr2 loten, daar zal geen enkele ploeg in de eredivisie blij mee zijn. 


28 views

Recent Posts

See All
bottom of page