top of page

KTP wint topper in Rotterdam

ROTTERDAM – KTP Nieuw-Roden deed vrijdagavond prima zaken. Na een enerverende strijd kreeg landskampioen TPP Rotterdam in de ‘eigen’ Topsporthal klop: 3-4. Nabij de Rotterdamse Kuip verliepen de eerste 16 minuten doelpuntloos. Toen brak Francisca Schols de ban in het voordeel van de thuisclub: 1-0. De gelijkmaker door Mariël Miedema liet amper een minuut op zich wachten en met 1-1 ging ook de rust in. Halverwege het tweede bedrijf leidde Nieuw-Roden dankzij aanvoerster Grytsje van den Berg en opnieuw Miedema met 1-3. Dounia el Biyar leidde een spannende slotfase in (31. 2-3). Kort daarop liepen de vrouwen van Andy de Jong en Wiebe Kooiker door Van den Berg weg naar 2-4. Hitchcock-achtige ontknoping Tot twee minuten voor tijd weerstond Nieuw-Roden de druk vanuit de Maasstad. Omdat de gasten inmiddels op vijf overtredingen stonden, leidde een overtreding van Nancy Loth tot een tienmeter. Jennifer Oliveira passeerde keepster Jouke van der Meer (3-4) en leidde daarmee een Hitchcock-achtige ontknoping in. KTP was nog het dichtst bij een treffer, maar het scorebord wijzigde niet meer. Trots en opgelucht vielen de noordelijke speelsters elkaar in de armen. In Groningen werd Drs. Vijfje-Os Lusitanos 3-3. Stand aan kop eredivisie vrouwen: KTP Nieuw Roden 14-33 Team Alkmaar/Sportstars 15-30 Os Lusitanos 14-29 TPP Rotterdam 15-29 Drs. Vijfje 15-26 


27 views

Recent Posts

See All
bottom of page