top of page

Zéér zuinige zege koploper KTP Nieuw-Roden

Verslag Tweenul/ Wessel Aslander

DEN HAAG – ZVV Den Haag en KTP Nieuw-Roden deden vrijdagavond bepaald niet aan klantenbinding. Het weinige publiek zag één luttel doelpuntje. Omdat Nancy Loth haar handtekening erop zette, gingen de drie punten mee naar Noord-Drenthe: 0-1. Vooraf had Nieuw-Roden nog één punt nodig om definitief bovenaan te eindigen. De formatie van Andy de Jong (straks ZVV Urk) en Wiebe Kooiker krijgt in de play-offs te maken met Drs. Vijfje of Drachtster Boys/HR Piping. Eén van beide noordelijke teams gaat namelijk beslag leggen op de vierde plaats. De Groninger studentes die verrassend afrekenden met regerend landskampioen TPP Rotterdam (3-2), hebben een punt meer. Beslissend zijn vrijdag 12 april de ontmoetingen Drachtster Boys-Os Lusitanos en Team Alkmaar/Sportstars-Drs. Vijfje. Zelf krijgt Nieuw-Roden in Sportcentrum Leek bezoek van laagvlieger Reiger Boys/Woest. In en tegen Den Haag deed de koploper het rustig aan. Pas vier minuten voor tijd viel de enige treffer. Nancy Loth, enkele maanden geleden debuterend bij Oranje, vond een gaatje in het bastion uit de hofstad. ,,Den Haag maakte het klein en wij konden het spel niet maken. We speelden te traag en Den Haag had bij meerdere goede counters pech’’, vond teammanager Kooiker. Stand aan kop eredivisie: KTP Nieuw-Roden 19-46, TPP Rotterdam 19-37, Os Lusitanos 19-35, Drs. Vijfje 19-32, Drachtster Boys/HR Piping 19-31, Futsal Apeldoorn 19-28. Beste vier naar play-offs. 


12 views

Recent Posts

See All
bottom of page