top of page

‘KTP’ – Drs. Vijfje na opwindend slot onbeslist

12 oktober 2019, 01:40 RODEN – Het venijn bij de derby KTP Nieuw Roden-Drs. Vijfje zat vrijdagavond duidelijk in de staart. Nadat beide noordelijke vertegenwoordigers lang op een Frits van Turenhout-uitslag (dus 0-0) af koersten, werd het na een opwindend slot 2-2. Met dat gelijkspel hadden de meesten in het prachtige sportcentrum De Hullen in Roden vrede. door Wessel Aslander Zoals Amber Bandringa, de enige resterende ‘KTP’-international. ,,Gelet op het hele duel is een punt voor beide teams verdiend’’, vond de 23-jarige inwoonster van Assen. Daar speelt ze sinds kort op het veld voor hoofdklasser ACV. Een knieblessure speelde Bandringa aan het begin van dit seizoen parten. ,,Ik zit nu op 90%’’, denkt ze. Tegen Angstgegner Drs. Vijfje leek Bandringa nog ritme te missen. De blondine kon dan ook geen stempel op de partij drukken. Dit in tegenstelling tot collega-international Vesna Veltrop, die 13 seconden voor tijd een strafschop benutte. En daarmee de eindstand op 2-2 bepaalde. De uit Zuidhorn afkomstige Veltrop en Bandringa melden zich binnenkort weer voor een centrale training. Volgende maand nemen de zaal-Leeuwinnen het op tegen Polen. Veel veranderd Bij Nieuw Roden is er veel veranderd. Zo moet de nieuwe oefenmeester Sees Bergman (Andy de Jong werkt nu op Urk) het stellen zonder keepster Joukje van der Meer, Grytsje van den Berg (beiden zwanger). Nancy Loth (inmiddels actief in Italië) en de onlangs afgehaakte Femke Mulder. De in Augustinusga wonende speelster vindt het reizen te bezwaarlijk. De aanvulling komt uit eigen gelederen, zoals Anique Hoogeveen. De kleine keepster weerde zich prima, zoals ook Vijfje-collega Willisa Scholtens op dreef was. Na enkele jaren Sportcentrum Leek is de formatie van teammanager Wiebe Kooiker inmiddels thuis in De Hullen. Daar zagen de circa 100 toeschouwers een ronduit saaie eerste helft, die volkomen in evenwicht en arm aan kansen was. Tot verbazing van collega Bergman vroeg coach Teuny Bosma van de Groninger studentes 22 seconden voor de pauze een time-out aan, die evenwel geen effect sorteerde. Bosma miste de begaafde Arte Brueren die enkele weken op reis is en binnenkort weer aansluit. Nieuw Roden ontsnapt Na de pauze viel er wat meer te beleven en aan strijd was geen gebrek. Bovenal bleven Hoogeveen en Scholtens moedig en attent keepen. Nadat Tessa Peters al eens vrij voor Hoogeveen was opgedoken, brak Drs. Vijfje acht minuten voor tijd de ban. Peters onderschepte een pass van Mariël Miedema en de kleine aanvoerster Laura de Groen haalde onhoudbaar uit: 0-1. Nieuw Roden ontsnapte enkele malen aan een grotere achterstand, zoals toen Jet Nooteboom vrij voor sluitpost Hoogeveen opdook. In de laatste vijf minuten kozen de Drentse gastvrouwen met Larissa Bijlsma voor een ‘vliegende keep’. Dat pakte goed uit, want bij de verste paal kopte Martine Kooiker een hoge bal van Miedema binnen (1-1). Kort daarop ‘pakte’ Amber Bandringa geel. Met nog 24 seconden op de klok begingen de in zuurstok rose aantredende studentes hun zesde overtreding. Mariël Miedema belastte zich met de tienmeter en Scholtens was kansloos: 2-1. Kort daarop raakte een vrije trap van Vesna Veltrop ongelukkig Miedema’s arm. De arbiters waren onverbiddelijk en zelf voltrok de onvermoeibare Veltrop het vonnis (2-2). TPP/Feyenoord-Drachtster Boys/HR Piping werd 4-1. Na vier wedstrijden hebben de Friezinnen 6 punten. Met 4 uit 4 hebben ‘KTP’ en Vijfje al meer averij opgelopen. In beide kampen blijft de doelstelling onveranderd: de play-offs. Amber Bandringa: ,,We moeten roeien met de riemen die we hebben. Ik vind dat we met de nieuwe trainer op de goede weg zijn. Onze ambitie is de top-4.’’ Scoreverloop KTP Nieuw Roden – Drs. Vijfje: 32. 0-1 Laura de Groen, 38. 1-1 Martine Kooiker, 40. 2-1 Mariël Miedema (tienmeter), 40. 2-2 Vesna Veltrop (strafschop).


25 views

Recent Posts

See All
bottom of page