top of page

KTP Nieuw Roden MO17 wordt derde op de finaledag bij het KNVB Zaalvoetbalkampioenschap Noord-Nederla

Franeker, 4 januari 2020 geplaatst door: R.M.Vonk Vandaag stonden de finalewedstrijden gepland om het Zaalvoetbalkampioenschap Noord-Nederland voor de meiden van MO17. Met een jong team gemiddelde leeftijd iets onder de 15 jaar, waarvan enkele speelsters uit de MO15 's-morgens nog hadden gespeeld, was de eerste wedstrijd tegen Harkemase Boys. Een niet te onderschatten tegenstander en op voorhand een van de kandidaten om dit toernooi te gaan winnen. Het team van KTP had het in het begin van de wedstrijd niet gemakkelijk en kwam in de derde minuut, na een foutje in de verdediging, al op een 1-0 achterstand. De meiden van KTP gaven echter niet op en kregen later wat meer grip op de wedstrijd wat bijna resulteerde in een goal van Myrthe. Het bleef echter bij 1-0 voor Harkemase Boys ondanks dat beide teams nog wat kansen kregen om tot scoren te komen en mede door goed keeperswerk van Lois. Dat in het verlag van Harkemase Boys op Faceboek wordt geschreven dat het een verdienste was van de meiden van KTP dat het bij 1-0 bleef, is wel een compliment voor onze meiden. De tweede wedstrijd tegen vv Heerenveen, die hun eerste wedstrijd met 2-1 van QVC uit Stavoren had gewonnen, was nu dus van cruciaal belang om de aansluiting te houden. Helaas kon men in het begin geen grip krijgen op de wedstrijd en keek men al vrij snel tegen een achterstand van 0-2 aan. Enige hoop bij speelsters en aanhang kwam er toen Tessa halverwege de wedstrijd de aansluitingstreffer scoorde, 1-2. Zou het dan toch nog lukken om deze wedstrijd winnend over de streep te trekken ? De spanning en hoop steeg bij zowel de speelsters als supporters nadat Celena met nog ongeveer zes minuten te spelen de stand op 2-2 had gebracht. Toch ging het team van MO17 vlak voor tijd nog het schip in, nadat de scheidsrechter tot ieders verbazing een vrije trap aan Heerenveen gaf, die na een redding van Lois in de rebound alsnog in het doel vloog, 2-3. Met de laatste wedstrijd tegen QVC uit Stavoren, die met 2-0 werd gewonnen door doelpunten van Kyra en Myrthe, werd in ieder geval nog de derde plaats bereikt. Hier was het ook nog spannend tot de laatste minuut omdat Cheryl drie minuten voor tijd nog een gele kaart kreeg en dus het veld voor twee minuten moest verlaten. Op zich geen slecht resultaat voor dit jonge team, maar er had met een beetje geluk misschien wel wat meer ingezeten. Echter geluk dwing je wel af. De uiteindelijke winnaar werd Harkemase Boys die met drie overwinningen de terechte zaalvoetbalkampioen van Noord-Nederland is geworden. R.M.Vonk 


43 views

Recent Posts

See All
bottom of page